Instagram/gordongram
Instagram/gordongram
ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

12 πολύτιμες συμβουλές μαγειρικής από τον διάσημο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ


Ο ιδιότροπος, αλλά πολύ ταλαντούχος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ έχει δοκιμάσει εκατομμύρια πιάτα για χάρη των τηλεοπτικών εκπομπών. 

Είναι ο πιο αθυρόστομος μάγειρας με πιστό τηλεοπτικό κοινό να τον παρακολουθεί μέσα από τις πετυχημένες εκπομπές του.

Είναι σίγουρα ο φόβος και ο τρόμος για κάθε παίκτη ριάλιτι που τον βρίσκει μπροστά του. Αλλά έχει μεγάλο ταλέντο στην μαγειρική και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε ο πιο αναγνωρίσιμος σεφ στον πλανήτη.

Από το 1998 μέχρι το 2013 άνοιξε 25 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο - από το Ντουμπάι έως το Τόκιο. Συνολικά τα εστιατόριά του έχουν κερδίσει 7 αστέρια.

Το Buzzfeed.com δημοσίευσε πρόσφατα 12 συμβουλές μαγειρικής από τον Γκόρντον Ράμσεϊ και είμαστε εδώ για να τις διαβάσουμε με απόλυτη προσοχή!

ΑP Images
ΑP Images

1. Οταν μαγειρεύετε ζυμαρικά, προσθέστε στο νερό λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

2. Ρυθμίστε το μέγεθος του αλεσμένου πιπεριού, χαλαρώνοντας ή σφίγγοντας το παξιμάδι από τον μύλο.

3. Μόλις βάλετε τα μπιφτέκια σας στο γκριλ, το μυστικό είναι να τα «ενοχλείτε» όσο το δυνατόν λιγότερο. Όσο πιο πολύ τα πειράζετε και τα γυρίζετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να τα χαλάσετε.

4. Για να βγάλετε τον χυμό από το λεμόνι, πρέπει πρώτα να το τρίψετε στον πάγκο της κουζίνας και μετά να το στίψετε.

5. Οταν θέλετε να μαγειρέψετε πατάτες, πρέπει να τις βράζετε με την φλούδα τους και ύστερα να τις ξεφλουδίζετε όταν είναι πολύ ζεστές.

6. Ξεφλουδίστε γρήγορα το ακτινίδιο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

7. Κάντε τα φρούτα να ωριμάσουν γρηγορότερα, βάζοντάς τα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα με μια μπανάνα.

8. Όταν τσιγαρίζετε το σκόρδο, προσθέστε μια πρέζα αλατιού στο ξύλο κοπής για να το ψιλοκόψετε καλύτερα. 

9. Τελειώστε την ομελέτα σας με κρεμ φρες για να μην παραψηθεί. 

10. Βάλτε το τυρί στην κατάψυξη για 10 λεπτά, πριν το τρίψετε στον τρίφτη.

11. Ξεπλύνετε τα χέρια σας με χυμό λεμονιού μετά από κοπή καυτών πιπεριών για να απαλλαγείτε από το κάψιμο.

12. Γρήγορα ξεφλουδίστε ένα ολόκληρο σκόρδο σπάζοντας το και κουνώντάς το ανάμεσα σε δύο σκεύη. 

Διαβάστε επίσης: Ενα ελληνικό στη λίστα με τα χειρότερα πιάτα που έχει δοκιμάσει ο Γκόρντον Ράμσεϊ

Τζακ Ράμσεϊ -Ο γιος του Γκόρντον Ράμσεϊ είναι 18 ετών και μοιάζει απίστευτα στον πατέρα του