Η Οπρα Γουίνφρεϊ, Φωτογραφία: Αpimages/Themba Hadebe
Η Οπρα Γουίνφρεϊ, Φωτογραφία: Αpimages/Themba Hadebe
Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Ολες οι διαφωνίες πάντα καταλήγουν σε αυτές τις 3 ερωτήσεις, σύμφωνα με την Οπρα Γουίνφρεϊ


Οι συγκρούσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα της ζωής και πολλές φορές ερχόμαστε ρε ρήξη με ανθρώπους από το γραφείο, το φιλικό μας περιβάλλον και την οικογένειά μας. 

Κυρίαρχα συναισθήματα στις συγκρούσεις είναι ο θυμός, ο φόβος και η απροθυμία να επιλυθεί το ζήτημα που αποτελεί την αιτία της σύγκρουσης. 

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, με διαφορετικούς χαρακτήρες και σε συνδυασμό με το άγχος και την πίεση της ημέρας, οι διαφωνίες υπάρχουν στην καθημερινότητά μας. 

Οποιαδήποτε ήρεμη συζήτηση μπορεί εύκολα να καταλήξει σε άσχημο τσακωμό. Και υπάρχει λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια, οποιαδήποτε διαφωνία έχει στον πυρήνα της τρεις βασικές ερωτήσεις. 

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Οπρα Γουίνφρεϊ, μία από τις πιο πετυχημένες γυναίκες του κόσμου που εμπνέει το κοινό με τη ζωή και τη στάση της.

Η Οπρα Γουίνφρεϊ καταφέρε από το μηδέν να γίνει εκτός από πετυχημένη τηλεοπτική παρουσία στην αμερικανική τηλεόραση και έξυπνη επιχειρηματίας, αλλά και πολύ αγαπητή στον κόσμο. Εχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή και έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να αλλάξουν τη ζωή τους. 

Οπως τονίζει η ίδια όταν ένας άνθρωπος διαφωνεί μαζί σου, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι οι τρεις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Άκουσες αυτό που σου είπα;

2. Εδωσες σημασία;

3. Οσα είπα, σημαίνουν κάτι για σένα;

Με λίγα λόγια, αυτό που θέλει κάθε άνθρωπος είναι υποστήριξη και να νιώσει ότι όσα λέει σε κάποιον δεν πάνε στον βρόντο. 

Θέλει να μάθει αν τον ακούτε πραγματικά και αν σας ενδιαφέρει αυτό που προσπαθεί να σας πει, σημειώνει η Οπρα Γουίνφρεϊ.

Οταν κάποιος νιώθει ότι του δίνετε σημασία σε όσα σας λέει, ακόμη κι αν διαφωνείτε, τότε σίγουρα τα πνεύματα ηρεμούν. Το πρόβλημα ξαφνικά αρχίζει να φαίνεται πιο διαχειρίσιμο.

Διαβάστε επίσης: H ερώτηση που έκαναν όλοι οι καλεσμένοι στην Οπρα Γουίνφρεϊ -Από τον Ομπάμα, μέχρι τη Μπιγιόνσε

Οι 5 κανόνες της Όπρα Γουίνφρεϊ για καλύτερη ποιότητα ζωής