IKEA
IKEA
BOOST ENΕΡΓΕΙΑΣ

7 μικρές αλλαγές στο σπίτι που θα βελτιώσουν την ψυχική υγεία σου


To σπίτι σου είναι ο καθρέπτης του ψυχικού κόσμου σου: είναι οι σκέψεις, τα συναισθήματά σου, τα όνειρά σου, η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου.

Αν δεν φτιάξεις το σπίτι σου, με γνώμονα τις πραγματικές σου ανάγκες, αυτό θα εκφράζει πάντα κάτι διαφορετικό από αυτό που είσαι. Πολλές φορές, στην φρενήρη καθημερινότητά μας, δεν στεκόμαστε με προσοχή και επιμέλεια στις λεπτομέρειες που μας περιβάλλουν.

Απλά συνυπάρχουμε με αυτές και πολλές φορές κατευθύνουν την ψυχολογία μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Τα αντικείμενα που αυτή την στιγμή υπάρχουν στο σπίτι σας -καθώς και άλλα στοιχεία του- μπορεί να επηρεάζουν αρνητικά την διάθεσή σας -προκαλώντας στρες- χωρίς να το συνειδητοποιείτε.

Με μικρές, ανέξοδες αλλαγές, μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας, στον πιο πιστό σύμμαχο της ψυχικής υγείας σας. Αν αλλάξετε το σπίτι σας, θα δείτε ότι θα αλλάξετε κι εσείς. Προς το καλύτερο. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν -αποδεδειγμένα- να σας βοηθήσουν και να δώσουν boost στην ενέργειά σας.

Περιορίστε τον θόρυβο: Τηλεόραση που παίζει δυνατά, μουσική από τον υπολογιστή, θόρυβος παντού. Ολα αυτά τα ερεθίσματα δεν επιδρούν θετικά στην ψυχολογία σας. Περιορίστε τον θόρυβο και μην αφήνετε τις συσκευές ανοιχτές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. 

Φυτά -Wall Art (σε καθιστικό, κρεβατοκάμαρα): Οταν το άγγιγμα της φύσης και το βλέμμα της τέχνης συμμαχούν, τότε, το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει εντελώς την διάθεση και την ενέργειά σας. Προσθέστε φυτά εσωτερικού χώρου και ένα έργο τέχνης στον τοίχο. Αυτές οι δύο διακοσμητικές πινελιές αρκούν για να μεταμορφώσουν τον χώρο σας (δεν χρειάζεστε κανένα άλλο διακοσμητικό!). 

Αφήστε το φυσικό φως να κάνει το θαύμα του: Αφήστε τον ήλιο να εισβάλλει στο σπίτι σας. Η ενέργειά του θα αλλάξει την διάθεσή σας, θα αυξήσει τις αντοχές σας, θα δώσει ένα boost ενέργειας που θα αντισταθμίσει το στρες. Πείτε όχι στις βαριές κουρτίνες και στα κλειστά παράθυρα το πρωί.

 

 

Η βιβλιοθήκη θα πρέπει να έχει βιβλία που αγαπάτε, φωτογραφίες που σας θυμίζουν όμορφες στιγμές, αντικείμενα που κουβαλούν ή αφηγούνται μια ωραία ιστορία: Όσο πιο μίνιμαλ είναι η διακόσμησή της, τόσο πιο ωραία θα αισθανθείτε. 

 

 

Εξαφανίστε όλα τα αντικείμενα που δεν έχουν αισθητική ή χρηστική αξία (+Όλα τα -θορυβώδη- έντονα prints): Πρέπει να είστε εκλεκτικοί με την επιλογή των αντικειμένων που κοσμούν τις γωνιές του σπιτιού. Παρατηρήστε με απόλυτη προσοχή ποια αντικείμενα υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι σας: όλα αυτά ταιριάζουν πραγματικά στο προσωπικό σας στιλ; Μήπως, καταβάθος, σας αγχώνουν ή σας γεννούν αρνητικές σκέψεις επειδή τα έχετε συνδέσει με στιγμές της ζωής σας που θέλετε να αφήσετε πίσω σας; Δεν υπάρχει κάτι πιο απελευθερωτικό από τα να τα αποχαιρετήσετε και να δώσετε θέση σε άλλα. Πιο καλαίσθητα, πιο διακριτικά. 

Kρεβατοκάμαρα απαλλαγμένη από πολλά και έντονα χρώματα, αντικείμενα στο πάτωμα, θόρυβο και συσκευές (τηλεόραση-λάπτοπ): Η κρεβατοκάμαρα μπορεί να γίνει το προσωπικό σας ησυχαστήριο αν επιλέξετε με μεγάλη προσοχή τα χρώματα και τα αντικείμενά της. Οι ουδέτερες, απαλές αποχρώσεις μπορούν να δημιουργήσουν την αρμονία που αναζητάτε. 

 

H δύναμη των φρέσκων λουλουδιών σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού: Αρμονία, ισορροπία, θετική ενέργεια, αισιοδοξία. Τα λουλούδια έχουν τις απαντήσεις σε κάθε εσωτερικό αδιέξοδο. Εμπιστευτείτε την δύναμή τους. Eπιπρόσθετα, ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δώσετε και στις μυρωδιές του σπιτιού (από μαγείρεμα, από το μπάνιο). Ένα αρωματικό κερί, ένα αποσμητικό χώρου θα δημιουργήσουν υπέροχη ατμόσφαιρα. 

Διαβάστε επίσης: 10 αντικείμενα που κάνουν το σπίτι να φαίνεται πολυτελές -Χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Το μικρό αξεσουάρ που πρέπει να βρίσκεται στην είσοδο κάθε σπιτιού -Για να βρίσκετε εύκολα προσωπικά αντικείμενα