Έχεις αυπνία; Αυτές τις τροφές πρέπει να αποφύγεις  | 0 bovary.gr
Έχεις αυπνία; Αυτές τις τροφές πρέπει να αποφύγεις | 0 bovary.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΥΠΝΙΑ

Έχεις αυπνία; Αυτές τις τροφές πρέπει να αποφύγεις


Η αυπνία έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάθεσή, την υγεία, τα επίπεδα ενέργειάς μας, την ποιότητα ζωής μας. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, η αϋπνία κρατά για μήνες ή και χρόνια και τότε η διαταραχή χαρακτηρίζεται ως χρόνια. Συνήθεις αιτίες που την προκαλούν είναι το άγχος, το στρες, η κατάθλιψη, η καφείνη, η νικοτίνη, το αλκοόλ, μια φαρμακευτική αγωγή ή οι διατροφικές μας συνήθειες.

Υπάρχουν, λοιπόν, τροφές που μπορεί να ευνοήσουν αυτή την ενοχλητική κατάσταση και είναι οι εξής:

Τροφές που υπέστησαν ζύμωση: Η τυραμίνη που εμπεριέχεται σε αυτές τις τροφές είναι διεγερτική για τον εγκέφαλο και καλό θα ήταν να αποφεύγεται σε μεγάλες ποσότητες λίγες ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

Μπαχαρικά: Τροφές με πολλά καρυκεύματα μπορεί να οδηγήσουν σε καούρες και να δυσκολέψουν τον ύπνο σου. Απόφευγέ τες όσο μπορείς πριν τον ύπνο.

Κόκκινο κρέας: Η πέψη του κρέατος πάντα χρειάζεται αρκετό χρόνο. Ιδίως του κόκκινου κρέατος που είναι επεξεργασμέονο, χρειάζεται περισσότερο.

Αλκοόλ - Καφές: Ευθύνεται για τις διαταραχές του ύπνου σε μεγάλο βαθμό. Η απορρόφησή του απαιτεί από τον οργανισμό αρκετές ώρες ύπνου, τις οποίες στερεί από την ξεκούραση του οργανισμού. Ο καφές προκαλεί προκαλεί υπερένταση με το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό του ύπνου.