Ενα ζευγάρι αγκαλιασμένο, Φωτογραφία: Unsplash/Priscilla Du Preez
Ενα ζευγάρι αγκαλιασμένο, Φωτογραφία: Unsplash/Priscilla Du Preez
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα έχει διάρκεια -Ειδικός στις σχέσεις αποκαλύπτει


Όλοι συμφωνούμε ότι μία σχέση δεν είναι δεδομένη, αλλά συνήθως με το πέρασμα του χρόνου το ξεχνάμε.

Η λάθος συμπεριφορά που μπορεί να καταστρέψει ακόμα και την πιο υγιή σχέση. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στις σχέσεις. Ακόμα και στις πιο υγιείς.

Είναι σημαντικό να δείχνεις στον σύντροφό σου τόσο την αγάπη σου, αλλά και τον σεβασμό προς εκείνον. Επίσης να του δείχνεις με την συμπεριφορά και τις πράξεις σου κάθε μέρα ότι τον ευχαριστείς που είναι δίπλα σου και ότι τον θέλεις στη ζωή σου.

Να μην ξεχνάς επίσης τους λόγους για τους οποίους επέλεξες αυτόν τον άνθρωπο για σύντροφό σου.

Όλα αυτά θα σε κάνουν να τον εκτιμάς συνέχεια, να μην τον έχεις δεδομένο και να χτίζεις γερές βάσεις για την πορεία της σχέσης σου.

Οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια, υπομονή, υποχωρήσεις και αγάπη. 

Πόσες φορές δεν έχεις φτάσει στα όριά σου; Πόσες φορές δεν έχεις στεναχωρεθεί από κάτι που έκανε ή δεν έκανε ο καλός σου;

Γιατί δεν σου στέλνει λουλούδια συχνά; Γιατί δεν προσπαθεί; Γιατί δεν σε διεκδικεί; Γιατί στα δύσκολα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;

Σκέψου ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί. Έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να κρίνεις τα συναισθήματά του από τον τρόπο που θα ήθελες να σου συμπεριφέρεται.

Το ότι δεν ταυτίζεται με τους δικούς σου κανόνες και απαιτήσεις, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για σένα.

Ας δούμε τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σου θα κρατήσει σύμφωνα με ειδικό σχέσεων, όπως διαβάζουμε στο Insider:

1. Υπάρχει εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, το οποίο κρατάει «ζωντανή» μια σχέση δηλαδή τη διατηρεί, αλλά επίσης βοηθά και στην μακροημέρευση της. Η απουσία της εμπιστοσύνης μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα ανάμεσα στα ζευγάρι, και γι'αυτό το σταδιακό χτίσιμο της είναι το κλειδί για κάθε ισχυρή σχέση. Οι υγιείς σχέσεις δεν είναι εφικτές χωρίς εμπιστοσύνη και αλληλοσεβασμό. 

Christiana Rivers/unsplash
Christiana Rivers/unsplash

2. Υποστηρίζει ο ένας τον άλλον

Οι υγιείς σχέσεις επιτρέπουν και στους δύο συντρόφους να αισθάνονται ότι λαμβάνουν στήριξη, αλλά εξακολουθούν να αισθάνονται ανεξάρτητοι. Μιλούν ανοιχτά για τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, αποφεύγουν να επικρίνουν ο ένας τον άλλον και νιώθουν υποστήριξη για να κάνουν τα πράγματα που τους αρέσουν. Γιορτάζουν τα επιτεύγματα και τις επιτυχίες του άλλου.

3. Ο ένας υπολογίζει τον άλλον

Σε μια υγιή σχέση οι σύντροφοι δεν πιέζουν για να γίνουν πράγματα που ο άλλος δεν θέλει να κάνει. Μιλούν για το πώς νιώθουν, επικοινωνούν αυτά που δεν τους αρέσουν και έτσι τα προβλήματα δεν μεγενθύνονται. Ο ένας υπολογίζει τον άλλον και δεν του ασκεί έλεγχο. 

4. Εκφράζετε την αγάπη σας 

Ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο αφιερώνουμε στο σύντροφό μας, θα πρέπει να εκφράζουμε καθημερινά την αγάπη μας σε εκείνον. Οι ειδικοί των σχέσεων μας προειδοποιούν ότι ένας από τους πιο κοινούς λόγους που χωρίζουν τα ζευγάρια είναι επειδή ένας από τους τους δυο δεν λαμβάνει την προσοχή που χρειάζεται. Οι σχέσεις έχουν ανάγκη από καθημερινή φροντίδα. Μια μεγάλη αγκαλιά, ένα χάδι, έναν καλό λόγο. 

Διαβάστε επίσης: Γιατί μου αρέσουν οι άνδρες που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι

Είναι μια μυστική σχέση πάντα εντάξει; Οταν δεν θέλει να σας δουν μαζί