Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για την διατροφή μας.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η βάση για μια υγιεινή διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.
Τα φρούτα και λαχανικά είναι χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες και σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες και τις ποσότητες νερού που περιέχουν, είναι απαραίτητες τροφές για τη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και ενός υγιούς πεπτικού συστήματος, καθώς δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας.
Ερευνές εχουν διαπιστώσει ότι η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην πρόληψη πολλών ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2 και κάποιες μορφές καρκίνου.
Έπειτα όμως τίθεται και το ζήτημα της φλούδας. Να τη φας ή όχι;
Για τη γραμμή μας, τη χοληστερίνη μας, το έντερό μας, το σάκχαρό μας, οι φυτικές ίνες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές τόσο για τη σιλουέτα όσο και για την υγεία μας.
Και τις φυτικές ίνες μπορούμε να τις βρούμε στη φλούδα πολλών φρούτων και λαχανικών.
Εσύ, συνηθίζεις να ξεφλουδίζεις τα φρούτα και τα λαχανικά σου;
Μάθε, λοιπόν, ότι αν πετάς την φλούδα ορισμένων φρούτων και λαχανικών, με αυτόν τον τρόπο πετάς στα σκουπίδια πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους, που θα σου χάριζαν υγεία και ενέργεια.
Η φλούδα αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών γι’αυτό άσε κάτω τον αποφλοιωτή και σταμάτα να αφαιρείς τη φλούδα από τα παρακάτω φρούτα και λαχανικά:
1. Μήλα και βερίκοκα
Η φλούδα ενός μέτριου μήλου περιέχει 4,4 γραμμάρια φυτικών ινών. Χωρίς τη φλούδα, παίρνετε μόλις 2,1 γραμμάρια, δηλαδή μετατρέπετε μία πλούσια πηγή φυτικών ινών, σε φτωχή.