Jason Blackeye/unsplash
Jason Blackeye/unsplash
EKZEMA

H ιδανική θεραπεία για το έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις βρίσκεται σε αυτό το θαυματουργό φυτό


Το έκζεμα είναι μια συχνή δερματολογική πάθηση που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες.

Κύρια συμπτώματά του είναι η ερυθρότητα και ο έντονος πολλές φορές κνησμός. Το έκζεμα, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος χωρίς φανερή αιτία.

Εμφανίζεται κυρίως στο πρόσωπο, στα χέρια, στις κλειδώσεις των αγκώνων και των γονάτων.

Η πιο συχνή μορφή εκζέματος είναι το ατοπικό έκζεμα, ή ατοπική δερματίτιδα και εκδηλώνεται με εξάρσεις και υφέσεις. Ο χειμώνας είναι μία κατ’ εξοχήν εποχή για εξάρσεις του εκζέματος γιατί ευνοεί την ξηροδερμία.

Η λέξη έκζεμα προέρχεται από την ελληνική λέξη εκ-ζέω που σημαίνει εκ-βράζω και περιγράφει με ακρίβεια την κατάσταση του δέρματος όταν έχει έκζεμα.

Είναι ένας ταιριαστός όρος για το κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα που είναι χαρακτηριστικό του εκζέματος.

Μία από τις αιτίες που δημιουργούν το έκζεμα είναι το άγχος, το στρες και η ψυχική πίεση που δεν εκδηλώνονται και δεν αντιμετωπίζονται.

Shutterstock
Shutterstock

Το έκζεμα χαρακτηρίζεται από ξηροδερμία, επομένως η καλή ενυδάτωση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την αντιμετώπισή του.

Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι η ενυδάτωση αποτελεί το Α και Ω στον έλεγχο του εκζέματος, καθώς διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο, μειώνεται ο κνησμός και έτσι αποφεύγεται η περαιτέρω εξάπλωσή του.

Οι πάσχοντες πρέπει να ενυδατώνουν το δέρμα τους αρκετές φορές την ημέρα, ιδιαίτερα μετά από κάθε επαφή με σαπούνι και νερό. 

shutterstock
shutterstock

Ας πάμε όμως στην λύση του προβλήματος: Το ζελέ αλόης βέρα έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο ως βοήθημα σε δερματικά θέματα και σε εκζέματα.

Στο έκζεμα το τζελ της αλόης έχει απίστευτα και θεαματικά αποτελέσματα καθώς είναι εξαιρετικό επουλωτικό των πληγών, μειώνει τη φλεγμονή και κρατάει το δέρμα δροσερό και ενυδατωμένο.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το τζέλ αλόης ανακουφίζει, ενυδατώνει, μαλακώνει, βοηθάει στην αποκατάσταση του ξηρού και κατεστραμμένου δέρματος και προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση.

Αλλωστε, το ζελέ από το φυτό αλόη βέρα έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως θεραπεία των πληγών, των εγκαυμάτων και άλλων δερματικών παθήσεων, χάρη στις καταπραϋντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες.

shutterstock
shutterstock