Φωτογραφία: rawpixel.com from Pexels
Φωτογραφία: rawpixel.com from Pexels
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 7 λέξεις που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς κάθε αποτυχία


Τα λάθη στη ζωή μας έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από όση πιστεύαμε. Μπορούν να εξελιχθούν στο καλύτερο μάθημά μας.

Ολοι κάνουμε λάθη και οι συνέπειες των πράξεών μας μάς ακολουθούν.

Ωστόσο, αξίζει να καταλάβουμε πως τα λάθη μας δεν μας χαρακτηρίζουν και ότι είναι μαθήματα ζωής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μπορούμε να μετατρέψουμε τα λάθη μας σε πολύτιμα μαθήματα και μέσα από αυτά να βελτιώσουμε πτυχές του εαυτού μας. Είναι ο μόνος δρόμος αυτοβελτίωσης. 

Οποιος προσπαθεί και είναι σε δράση είναι λογικό να κάνει και λάθη. Μόνο αυτός που φοβάται και μένει στάσιμος δεν υποκύπτει σε αυτά. 

Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του Inc.com υπάρχουν 7 λέξεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε κάθε αποτυχία μας. Κάθε λάθος μας.

Είσαι πολλά παραπάνω από το λάθος σου.

Φωτογραφία: luizclas/pexels
Φωτογραφία: luizclas/pexels

Πολλοί άνθρωποι είναι αυστηροί με τον εαυτό τους και δεν μπορούν να ξεπεράσουν κάποια λάθη που έχουν κάνει. 

Τους είναι δύσκολο να διαχειριστούν το αρνητικό συναίσθημα που προκύπτει από μια αποτυχία, ένα λάθος. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς αν δεν αγαπήσουμε τα λάθη μας, σταματώντας να αυτομαστιγωνόμαστε, δεν θα έχουμε την πραγματική ευκαιρία να δούμε τον εαυτό μας αναβαθμισμένο σε μια σχέση. Είτε αυτή είναι φιλική ή ερωτική.

Είσαι πολλά παραπάνω από το λάθος σου. Αυτή η φράση που αποτελείται από 7 λέξεις είναι ζωτικής σημασίας και δίνει την ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο να διαχειριστεί καλύτερα το αρνητικό συναίσθημα που απορρέει από μια αποτυχία. 

Φωτογραφία: Helena Lopes from Pexels
Φωτογραφία: Helena Lopes from Pexels

Τα λάθη δεν είναι για να τιμωρούμε τον εαυτό μας και να τον κατηγορούμε ότι δεν έπραξε σωστά. 

Είναι για να πηγαίνουμε παρακάτω, να μαθαίνουμε μέσα από αυτά και να βελτιωνόμαστε σαν άνθρωποι. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και χωρίς αυτά δεν πάμε μπροστά, ούτε εξελισσόμαστε σε οτιδήποτε και αν αποφασίσουμε.

Επομένως ας τα αγαπήσουμε, χωρίς να φοβόμαστε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα από αυτά μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας και ύστερα για τους άλλους. 

Φωτογραφία: Noelle Otto from Pexels
Φωτογραφία: Noelle Otto from Pexels