Shutterstock
Shutterstock
GOOD LUCK

Πώς θα προσελκύσεις την τύχη σου -6 τρόποι που προτείνουν οι ειδικοί για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη


Η άποψη πως η τύχη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αισιοδοξία είναι ένα δημοφιλές σενάριο που έχει υποστηριχθεί από πολύ κόσμο, ειδικούς και μη.

Για να προσελκύσεις την τύχη και τη θετική ενέργεια στη ζωή σου, πρέπει να μάθεις να αφήνεις πίσω σου το παρελθόν και να επικεντρώνεσαι στο παρόν και το μέλλον.

Όταν ζεις στο παρόν είσαι σε εγρήγορση για να εντοπίσεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται και δεν χάνεσαι σε ονειροπολήσεις και συγκρίσεις με προηγούμενες καταστάσεις που παρήλθαν ανεπιστρεπτί.

Για να μπεις στο μονοπάτι της καλοτυχίας πρέπει να θυμάσαι πως «η καλή τύχη δεν είναι τυχαία», όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Όταν μιλάμε για τύχη στην ουσία δεν εννοούμε κάτι άλλο από τις ευκαιρίες που εμείς δίνουμε στον εαυτό μας να αξιοποιήσει, και όχι κάτι που συμβαίνει έξω από εμάς.

Η τύχη δεν λειτουργεί όσο τυχαία νομίζουμε. Η τύχη μπορεί να γίνει μια ισχυρή δύναμη, αλλά πρόκειται για μια δύναμη με την οποία πρέπει να αλληλεπιδρούμε, να τη διαμορφώνουμε και να την καλλιεργούμε.

Δεν είναι τίποτα άλλο από τη στάση ζωής, τον τρόπο δράσης και αντίληψης που εφαρμόζουμε καθημερινά.

Ενα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως όταν είμαστε αισιόδοξοι, νιώθουμε περισσότερο ενεργητικοί, δυνατοί και περισσότερο τυχεροί και τότε η τύχη μας χαμογελά. Ενώ, όταν σκεφτόμαστε απαισιόδοξα, νιώθουμε άτυχοι.

Αν θέλεις πραγματικά να προσελκύσεις την τύχη σου, θα πρέπει να παρακολουθείς τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. 

Γιατί όταν σκεφτόμαστε αρνητικά, λειτουργούμε και αρνητικά, ενώ η έλλειψη αυτοπεποίθησης, μας δημιουργεί ανασφάλεια μήπως και από-τύχουμε. Έτσι μένουμε στάσιμοι και εγκλωβισμένοι.

 Havilah Galaxy/unsplash
Havilah Galaxy/unsplash

Θα πρέπει να μάθεις ότι υπάρχουν τρόποι για να αυξήσεις την καλοτυχία σου με τους τρόπους, τις πράξεις και τις σκέψεις σου. Δοκιμάζοντας τα παρακάτω είναι πολύ πιθανό να δεις τη σκέψη σου ν’ αλλάζει και ως εκ τούτου και την τύχη σου:

1. Οραματίσου το μέλλον σου

Οπτικοποίησε μέσα σου και φέρνε συνεχώς στο μυαλό σου αυτά που θα ήθελες να γίνουν στο μέλλον σου! Όλα όσα επιθυμείς. Όσο παραμένεις θετική και δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια να επιτύχεις τους στόχους σου και να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα, τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες να έρθει κοντά σου η θεά τύχη.

2. Δείχνε ευγνωμοσύνη σου για ό,τι έρχεται στη ζωή σου

Πες ειλικρινά ευχαριστώ σε όσους σε έχουν βοηθήσει και σε όσους σε έχουν πληγώσει. Μέσα από τα θετικά και τα αρνητικά μαθαίνεις. Γενικά κάνε πράγματα χωρίς να σκέφτεσαι τα ανταλλάγματα που θα κερδίσεις. Το καλό έλκει το καλό. Αν ξεκινήσεις από τώρα να ευχαριστείς για κάθε καλό που υπάρχει ή έρχεται στη ζωή σου, θα δεις ότι σε δύο μήνες η κατάσταση των πραγμάτων που σε αφορούν, θα έχει αλλάξει. Κι αυτό, γιατί θα έχεις βάλει σε κίνηση τον πνευματικό νόμο που λέει ότι όσο περισσότερη ευγνωμοσύνη εκφράζεις, τόσο πιο πολλά πράγματα θα σου δίνονται.

3. Πίστεψε ότι έχεις την καλή τύχη με το μέρος σου 

Ελκουμε ό,τι σκεφτόμαστε. Αν νιώθεις ότι έχεις την τύχη με το μέρος σου, τότε θα σου έρθουν θετικά πράγματα. Οι τυχεροί λοιπόν άνθρωποι, προσδοκούν ότι θα είναι τυχεροί. Έχουν ιδιαίτερα θετικές προσδοκίες σχετικά με το τι θα τους συμβεί στο μέλλον. Οι άτυχοι άνθρωποι περιμένουν ουσιαστικά το αντίθετο.

 Hean Prinsloo/unsplash
Hean Prinsloo/unsplash

4. Βγες από τη ρουτίνα σου

Θα το έχεις σίγουρα ακούσει ότι η τύχη βοηθά τους τολμηρούς. Αυτό σημαίνει ότι στη ζωή μας πρέπει να βγαίνουμε από τη ρουτίνα μας και από το λεγόμενο comfort zone και να παίρνουμε μικρά ρίσκα. Αν δεν αλλάξεις το πρόγραμμά σου, δεν θα μπορέσεις ποτέ να φέρεις νέες ευκαιρίες στη ζωή σου. Τι να κάνεις; Πες ναι σε πράγματα που συνήθως αποφεύγεις και κυρίως ξεβολέψου και απάντα σε προκλήσεις είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές. Η τύχη με την έννοια των ευκαιριών υπάρχει και πρέπει να προσπαθούμε και να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε. Να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα και σίγουρα η τύχη θα μας χαμογελάσει. 

5. Δες τις προκλήσεις σαν ευκαιρίες

Αν κάτι πάει στραβά ή διαφορετικά απ’ ότι περίμενες, βρες ένα τρόπο να αξιοποιήσεις την κατάσταση και να τη γυρίσεις προς όφελός σου. Είναι αυτό που λέμε «κάθε εμπόδιο για καλό». Οι τυχεροί άνθρωποι βλέπουν την θετική πλευρά της αναποδιάς που τους έτυχε και είναι πεπεισμένοι ότι οποιοδήποτε κακοτυχία, μακροχρόνια, θα λειτουργήσει με κάποιο τρόπο υπέρ τους.

6. Κάνε παρέα με ευχάριστους ανθρώπους

Διάλεξε πολύ προσεκτικά με ποιους κάνεις παρέα, με ποιους μοιράζεσαι τα όνειρα και τους στόχους σου και ποιοι είναι οι πρώτοι που ανακοινώνεις τα νέα σου. Απέφυγε να συναναστρέφεσαι με οποιονδήποτε είναι αρνητικός και γκρινιάρης ως προς τους στόχους σου, που σου λέει ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις κ.λπ..

shutterstock
shutterstock