Φωτογραφία: Pexels
Φωτογραφία: Pexels
ΒΡΕΣ ΛΥΣΗ

Κάτι δεν πάει καλά... 9 σημάδια στη σχέση σου που δεν πρέπει να αγνοήσεις


Ο κόσμος των ραντεβού και των σχέσεων είναι γεμάτος από έρωτα, πάθος, σεξ, ενθουσιασμό, προβλήματα, καβγάδες και κόκκινες σημαίες.

Τι είναι οι κόκκινες σημαίες; Είναι εκείνα τα μικρά ή μεγάλα προειδοποιητικά σημάδια που «κουνιούνται» μέσα στη σχέση σου και σου υπενθυμίζουν πως άμα δεν τους... αλλάξεις χρώμα, εσύ και ο φίλος σου οδηγείστε στον χωρισμό αργά ή γρήγορα.

Δεν γίνεται, για παράδειγμα, να στέλνεις πάντα μα πάντα εσύ πρώτη μήνυμα για να δεις τι κάνει ή να νιώθεις πως μόνο εσύ προσπαθείς για την σχέση σας.

Αν δεις πως υπάρχει κάποια από τις παρακάτω κόκκινες σημαίες στη σχέση σου και θες να είσαι με τον φίλο σου, τότε κάτσε και συζήτησε τι σε ενοχλεί και λύσε το πρόβλημα.

Στέλνεις πάντα πρώτη μήνυμα

Μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα, αλλά αν δεν μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση, που πάτε;

Δεν βγάζετε φωτογραφίες μαζί

ΟΚ, σε μερικούς δεν αρέσει να βγάζουν φωτογραφίες, αλλά αν δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, γιατί να μην θέλει μια κοινή σας φωτογραφία στο Facebook;

Δεν είναι στοργικός

Οσο περνάει ο καιρός, ο ένας γίνεται πιο άνετος με τον άλλον με την στοργή να βρίσκει χώρο στη σχέση. Αυτό μπορεί να είναι μια αγκαλιά στον καναπέ, το πιάσιμο το χεριού ενώ περπατάτε.

Η αμηχανία της σιωπής

Οι σιωπές ανάμεσα στα ζευγάρια δεν είναι κάτι άσχημο. Αν, όμως, αισθάνεσαι άβολα, όταν δεν μιλάτε, τότε υπάρχει πρόβλημα. Το ζευγάρι πρέπει να νιώθει άνετα ακόμα και στη σιωπή.

Τον τσεκάρεις συνεχώς στα social media

Κάθε λίγο και λιγάκι μπαίνεις στο προφίλ του και βλέπεις likes και σχόλια. Αν κάποια σου φανεί «ύποπτη», μπαίνεις στο προφίλ της, την τσεκάρεις και έχεις το νου σου μην τον... ξαναενοχλήσει. Και μόνο η περιγραφή σου δείχνει πως δεν του έχεις εμπιστοσύνη. Σχέση χωρίς εμπιστοσύνη, γίνεται, δεν γίνεται;

Δεν αφήνεσαι

Ξεκινώντας μια σχέση δείχνεις πάντα τον καλύτερο σου εαυτό και προσπαθείς να συγκρατηθείς από το να υποκύψεις στις μικρές αλλά χαριτωμένες σου συνήθειες. Ας πούμε να φας το σουβλάκι σαν μην υπάρχει αύριο ή να «λιώσεις» στην τηλεόραση βλέποντας το ριάλιτι της Κιμ Καρντάσιαν.

Αν στη σχέση σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από αυτά που θέλεις, ποιο το νόημα;

Δεν κάνει σχέδια

Εσύ κανονίζεις πού θα πάτε για καφέ, τι ταινία θα δείτε, πότε θα πάτε εκδρομή... Οχι αυτό δεν σημαίνει πως έχεις τις σούπερ ιδέες, απλά δεν νοιάζεται.

Μιλάς συνέχεια στις φίλες σου για εσάς

Οχι δεν τους λες πόσο τέλεια περνάς με τον Τάκη, αλλά πως δεν μπορείς και πως έχετε πρόβλημα και πως πάλι καβγαδίσατε εχθές. Θυμήσου: έχει διαφορά τα βγάζω από μέσα μου από το συνεχίζω να ζω το δράμα μου σε μια σχέση που δεν προχωράει.

Νιώθεις πως προσπαθείς πολύ

Αμα έχεις αυτό το συναίσθημα, τότε φύγε όσο πιο γρήγορα γίνεται και φτιάξε αλλού τη φωλιά σου.