«Εκοψα μαχαίρι το αλκοόλ για ένα χρόνο -6 πράγματα που μου συνέβησαν» | 0 bovary.gr
«Εκοψα μαχαίρι το αλκοόλ για ένα χρόνο -6 πράγματα που μου συνέβησαν» | 0 bovary.gr
ΝΟ ΑLCOHOL PLEASE

«Εκοψα μαχαίρι το αλκοόλ για ένα χρόνο -6 πράγματα που μου συνέβησαν»


Η Λόρα «έκοψε μαχαίρι» το αλκοόλ για ένα χρόνο. Η ζωή της, όπως μαρτυρά η ίδια άλλαξε. Προς το καλύτερο, ή μάλλον για την ακρίβεια προς το πολύ καλύτερο. Για ένα μεγάλο διάστημα έπινε σε καθημερινή βάση και ένιωσε ότι είχε αρχίσει να το παρακάνει. Πήρε την μεγάλη απόφαση να το αποβάλλει από την καθημερινότητά της και τα κατάφερε. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

1) «Άρχισα να κοιμάμαι καλύτερα»: Το αλκοόλ μου προκαλούσε υπερένταση. Μελέτες δείχνουν ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ δυσκολεύει τον ύπνο και προκαλεί χρόνια αυπνία. Η έλλειψη αλκοόλ με έκανε να έχω καλή διάθεση, αυτοσυγκέντρωση και διαύγεια.

2) «Άρχισα να καταναλώνω μικρότερη ποσότητα βραδινού»: Το αλκοόλ ανοίγει την όρεξη και αυξάνει την πρόσληψη τροφής. Σταδιακά άρχισε να περιορίζεται η ποσότητα των γευμάτων που κατανάλωνα. Ένιωθα πιο χορτασμένη.

3) «Το δέρμα μου άρχισε να δείχνει πιο καθαρό»: Ένιωθα πιο ενυδατωμένη. Το αλκοόλ είναι διουρητικό και οι «βόλτες» μου στο μπάνιο ήταν συχνές. Το αλκοόλ δεν βοηθά την απορρόφηση του νερού από τον οργανισμό. Το πρόσωπό μου έδειχνε πιο καθαρό και μάλιστα μειώθηκε και η πιτυρίδα που είχα.

 

4) «Μειώθηκε το φούσκωμα που είχα»: Η κοιλιά μου άρχισε να είναι πιο επίπεδη, αισθανόμουν ευεξία.

5) «Εξοικονόμησα χρήματα»: Σταμάτησα να πληρώνω ακριβά μια συνήθεια που δεν μου προσέφερε τίποτα στην ουσία.

6) «Mείωσα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου»: Το αλκοόλ έχει συνδεθεί με πολλές μορφές καρκίνου: στο στόμα, το συκώτι, τον πνεύμονα.