shutterstock.com
shutterstock.com
MEΛΛΟΥΣΑ ΝΥΦΗ

Μέλλουσα νύφη: Τα 5 πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις μόλις πεις το «Ι do»!


Αν για κάποιους ανθρώπους ο γάμος αποτελεί ακόμα ένα ταμπού, για εσένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο είναι η στιγμή της ζωής σου, αυτή που περίμενες όσο καμία άλλη, αυτή που πάντοτε ονειρευόσουν!

Ο γάμος είναι το επόμενο μεγάλο βήμα του έρωτα, της συντροφικότητας, της αγάπης, της οικειότητας, είναι το βήμα προς τη δημιουργία της οικογένειας.

Μετά την αποδοχή της πολυπόθητης πρότασης από το σύντροφο σου, ξεκινάει όμως μια περίοδος προετοιμασίας, που συνήθως συνοδεύεται από μεγάλο άγχος και στρες, ειδικά αν δεν τη διαχειριστείς έξυπνα.

Σκέφτεσαι ποια γνώμη να ακούσεις, τι πρέπει να αποφύγεις και τι πρέπει να κάνεις, ποιες ιδέες να αποδεχθείς και ποιες να απορρίψεις.

Εμείς βρήκαμε 5 βασικά tips από έμπειρες νύφες που αξίζει να εμπιστευτείς!

  • Αποφασίστε το... μέγεθος του γάμου 

Συζήτησε με το μέλλοντα σύζυγο σου για τον αριθμό των καλεσμένων και το κατά πόσο θα πρέπει να παρευρεθούν στο μυστήριο και το γλέντι όλοι οι συγγενείς και οι γνωστοί. Προτιμάτε ένα « κλειστό» γάμο ή ένα μεγάλο «πάρτι»; Ορίστε έναν αριθμό καλεσμένων κι έπειτα προχωρήστε στις επόμενες λεπτομέρειες.

  • Αποφασίστε το μπάτζετ

Θα πρέπει να καθοριστεί από την αρχή το μπάτζετ που θέλετε να διαθέσετε για το γάμο. Είναι το πιο βασικό και καθορίζει όλες τις άλλες επιλογές. Αφού αποφασιστεί το μπάτζετ θα αρχίσετε να αποφασίζετε τα επιμέρους δηλαδή τι ποσά θα διαθέσετε για κάθε τι. 

  • Βρείτε την εκκλησία ή το δημαρχείο που θα παντρευτείτε και το χώρο της δεξίωσης 

Αφού έχετε αποφασίσε πόσοι θα είναι οι καλεσμένοι σας και έχετε καταλήξει και στο μπάτζετ, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την έρευνα για την εκκλησία ή το δημαρχείο όπου θα γίνει η τελετή του γάμου, αλλά και για το χώρο της δεξίωσης. Ολα αυτά λαμβάνοντας υπόψη και τις διαθέσιμες ημερομηνίες... 

  • Φωτογράφος

Αφού επιλέξεις μέρος και ημερομηνία, ξεκίνα να αναζητάς φωτογράφους για να έχεις όλο και περισσότερες ιδέες και καλύτερο σκηνοθετικό αποτέλεσμα.

  • Νυφικό

Κάπου εδώ χρειάζεσαι γερή δόση υπομονής και επιμονής για να βρεις το νυφικό που σου ταιριάζει! Προσάρμοσε την επιλογή σου και στους χώρους που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος, όχι μόνο στο γούστο σου, ώστε να είσαι άνετη μέσα στο νυφικό.

Τι μπορεί να περιμένει 

Τα λουλούδια, η διακόσμηση και το μενού είναι πράγματα που θα αποφασιστούν σε δεύτερη φάση. Το βασικό είναι να κλείσουν η εκκλησία, ο χώρος της δεξίωσης και ο φωτογράφος καθώς και στα τρία μπαίνει ο παράγοντας ημερομηνία αλλά και το νυφικό καθώς χρειάζεται πολύ καιρό για να ετοιμαστεί.