Αυτές είναι οι τροφές που θα βελτιώσουν την μνήμη σου | 0 bovary.gr
Αυτές είναι οι τροφές που θα βελτιώσουν την μνήμη σου | 0 bovary.gr
ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές είναι οι τροφές που θα βελτιώσουν την μνήμη σου


Η μνήμη χρειάζεται τις κατάλληλες τροφές για να προφυλάσσεται και να ενδυναμώνεται. Μελέτες δείχνουν ότι το διαιτολόγιό μας μπορεί να την επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό.

Ερευνητές του τμήματος Επιδημιολογίας από τη Σχολή Υγιεινής του Λονδίνου σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Nutrition Health and Aging» εκτίμησαν την σχέση μεταξύ κατανάλωσης των ψαριών και της ικανότητας απομνημόνευσης ατόμων άνω των 70 ετών. Τα ψάρια, αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι μία από τις κυριότερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων. Τα πορίσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα ψάρια είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ απομνημόνευσης. Μπορείς να δεις θεαματική βελτίωση στη μνήμη σου αν εντάξεις σε αυτή τροφές με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Οι κακές διατροφικές συνήθειες, σε συνδυασμό με την πνευματική κόπωση, το στρες και τον κακό ύπνο μπορούν να την επηρεάσουν αρνητικά.

Ο εγκέφαλος είναι ένα ενεργό όργανο του νευρικού συστήματος που αποτελείται από (εκατομμύρια) κύτταρα που έχουν ανάγκη να εφοδιάζονται με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την επαρκή λειτουργία τους.

Η μνήμη ενισχύεται από τον σίδηρο, το φώσφορο, το μαγγάνιο, την γλυκόζη, τις βιταμίνες Β3, Β12, Β1, Β6. Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την μνήμη σου είναι οι εξής:
 

Γλυκόζη: Ξηροί καρποί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες, μέλι, ζάχαρη, ψωμί, δημητριακά

Φώσφορος: Όσπρια, ψάρια, κρέας

Σίδηρος: Συκώτι και κρέας μοσχαρίσιο, αυγά, ξερά σύκα, αμύγδαλα, σαρδέλες

Χαλκός: Σταφίδες, οστρακοειδή, ξηροί καρποί

Β3 : Συκώτι, άπαχο κρέας, ψάρια , τυρί, αυγά

Β6 : Κρέας, συκώτι, όσπρια, ψάρια, αυγά, λάχανο, κουνουπίδι

Β12 : Συκώτι, κρέας, αυγά, τυρί