Το Νο1 λάθος που κάνεις όταν ξεκινάς γυμναστική | 0 bovary.gr
Το Νο1 λάθος που κάνεις όταν ξεκινάς γυμναστική | 0 bovary.gr
WORKOUT RULES

Το Νο1 λάθος που κάνεις όταν ξεκινάς γυμναστική


Η γυμνάστρια Jeanette Jenkins (γνωστή και ως «Hollywood trainer») έχει σμιλεύσει τα σώματα πολλών εκπροσώπων του σταρ σύστεμ (όπως της Alicia Keys και της Pink) και αποκαλύπτει αλήθειες γύρω από το workout.

Τα λάθη που κάνεις όταν αποφασίζεις να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής είναι πολλαπλά: δεν βάζεις ρεαλιστικούς στόχους (δεν θα χάσεις κιλά μέσα σε μια μέρα!), δεν χρησιμοποιείς την σωστή τεχνική (απόφυγε τους τραυματισμούς!), δεν γυμνάζεσαι ποιοτικά αλλά ποσοτικά (η συστηματική γυμναστική είναι πιο αποτελεσματική από την σκληρή προπόνηση μιας ημέρας!). Η Jeannete Jenkins τονίζει το βασικό λάθος που κάνεις όταν ξεκινάς πρόγραμμα γυμναστικής και αυτό είναι το ότι δεν αλλάζεις τις διατροφικές σου συνήθειες. «Το να μην τρως υγειινά είναι το κλασικό, Νο1 λάθος όσων ξεκινούν γυμναστική. Πηγαίνουν στο γυμναστήριο, κάνουν δύσκολες και επίπονες ασκήσεις και δεν δίνουν την απαιτούμενη προσοχή στην πρόσληψη θερμίδων.

Οι περισσότεροι έρχονται εκνευρισμένοι και μου λένε: «Μα πώς γίνεται να μην χάνω βάρος;». Η γυμνάστρια συμπληρώνει: «Θα μου άρεσε πολύ να μπορούσα να πω «Φάε ό,τι θες» αλλά δεν μπορώ. Βεβαίως, υπάρχουν και εκείνοι που έχουν καταπληκτικό μεταβολισμό και μπορούν να μεταβολίζουν γρήγορα ό,τι τρώνε. Αλλά είναι λίγοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι το να τρως πάντα ό,τι θες δεν θα σου φέρει βάρος σε κάποια περίοδο της ζωής σου.

Η γυμναστική αυξάνει την όρεξη και είναι παγίδα να συνεχίζεις να τρως με τον ρυθμό που έτρωγες πριν την ξεκινήσεις γιατί δεν θα δεις αποτέλεσμα. Ένα burger – βόμβα θερμίδων δεν μπορεί να «καεί» τόσο εύκολα με οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής. Αξίζει να τονιστεί ότι μεγαλύτερη ακόμα σημασία έχει και το είδος των θερμίδων που προσλαμβάνονται. Δεν είναι το ίδιο να πάρεις 250 θερμίδες από ένα γλυκό και 250 από ένα φιλέτο κοτόπουλο γιατί απλά δεν επιδρούν το ίδιο στον οργανισμό».