3 τιπς για να σηκώνεσαι με τη μία από το κρεβάτι το πρωί | 0 bovary.gr
3 τιπς για να σηκώνεσαι με τη μία από το κρεβάτι το πρωί | 0 bovary.gr
SNOOZE ALARM

3 τιπς για να σηκώνεσαι με τη μία από το κρεβάτι το πρωί


Το ξυπνητήρι χτύπησε στις 7. Ενοχλητικό και διαπεραστικό. Εσύ, απτόητη πάτησες «αναβολή».

Εκείνο υπάκουσε στην εντολή σου αλλά δεν σε ξέχασε. Ξαναχτύπησε και πάλι επίμονα πέντε λεπτά αργότερα. Η «μάχη» μαζί του δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίστηκε για την επόμενη ώρα. Σηκώθηκες με βαριά καρδιά και κατηγόρησες τον εαυτό σου που και πάλι δεν κατάφερες να κοιμηθείς επαρκώς. Τρέχεις για να προλάβεις να ετοιμαστείς γιατί και πάλι έχεις αργήσεις στις υποχρεώσεις σου. Το ραντεβού σου με την καινούρια ημέρα ήταν στις 7 αλλά εσύ τελικά σηκώθηκες στις 8 κυνηγώντας όλα όσα πρέπει να κάνεις. Απλά γιατί θέλησες να παρακούσεις το ξυπνητήρι σου που ξέρει πάντα τι κάνει. Υπάρχουν τρόποι να ανακόψεις αυτόν τον αέναο κύκλο ασυνέπειας και να ξεκινάς την ημέρα σου την ώρα που πρέπει ώστε να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της. Αύριο το πρωί θα δεις ότι θα είναι μια καινούρια ημέρα (για έναν ακόμα λόγο: γιατί θα ξεκινήσει την ώρα που πρέπει).

1) Τοποθέτησε το ξυπνητήρι σου ή το κινητό σου δίπλα στην πόρτα του υπνοδωματίου σου. (Αν το κρεβάτι σου είναι δίπλα στην πόρτα, βάλε το ξυπνητήρι σου σε ένα σημείο όπου δεν μπορείς να φτάσεις εάν δεν σηκωθείς. Όχι στο κομοδίνο σου).

2) Ρύθμισε το ξυπνητήρι σου στην ώρα που (πραγματικά) πρέπει να σηκωθείς. Όχι δέκα λεπτά νωρίτερα ή δέκα λεπτά αργότερα.

3) Άκου το ξυπνητήρι, σήκω και πήγαινε αμέσως για ένα μπανάκι.

Ότι δεν μπορείς να αποφύγεις (όπως το πρωινό ξύπνημα) να το απολαμβάνεις. Υπάρχουν τρόποι αυτό να συμβεί. Αρκεί να είσαι ανοιχτή για να τους εφαρμόσεις. Φρόντισε την ποιότητα του ύπνου σου και τις συνθήκες κατά τη διάρκειά του. Μην ξενυχτάς άσκοπα (σερφάροντας στο Διαδίκτυο ή βλέποντας τηλεόραση), μην τρως βαριά πριν κοιμηθείς και μην αφήνεις αρνητικά συναισθήματα να σε κυριεύουν στο τέλος της ημέρας. Προπάντων, μην ρίχνεις το φταίξιμο στο ξυπνητήρι. Άλλωστε κάνει πάντα αυτό που του λες.