6 πράγματα που πρέπει να πετάξεις τώρα από το σπίτι σου -Σου χαλάνε τη διάθεση | 0 bovary.gr
6 πράγματα που πρέπει να πετάξεις τώρα από το σπίτι σου -Σου χαλάνε τη διάθεση | 0 bovary.gr
BLUE MOOD

6 πράγματα που πρέπει να πετάξεις τώρα από το σπίτι σου -Σου χαλάνε τη διάθεση


Αντικείμενα από το παρελθόν. Χωρίς καμιά χρηστική ή συναισθηματική αξία πλέον. Αντικείμενα με συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια που «ρουφά» δική σου.

Έχουν θέση στον χώρο σου και μάλιστα μπορεί εκείνη να είναι περίοπτη. Ούτε καν σε κάποιο συρτάρι ή ντουλάπι. Το σπίτι οφείλει να είναι χώρος έμπνευσης, χαλάρωσης και αποσυμπίεσης. Με πράγματα που μας γεμίζουν ενέργεια, που μας προκαλούν ευχάριστες σκέψεις. Ο,τιδήποτε άλλο δεν χωρά, αν και εμείς για ψυχολογικούς κυρίως λόγους εξακολουθούμε να του δίνουμε χώρο. Κοίτα το σπίτι σου με μια πιο προσεκτική ματιά και απάλλαξέ το από αντικείμενα που σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες σου αλλάζουν – αρνητικά- την διάθεση.

1) Μπομπονιέρες γάμων – βαπτίσεων, αναμνηστικά από παλιές εκδηλώσεις: Σύμφωνα με μελέτες, τις περισσότερες φορές τα κρατάμε λόγω... ενοχής. Δεν λέμε να απομακρύνετε απαραίτητα την μπομπονιέρα του δικού σας γάμου ή του παιδιού σας, αλλά σίγουρα υπάρχουν αναμνηστικά που δεν σας γεμίζουν θετικά συναισθήματα ίσως γιατί τα πρόσωπα που αφορούν δεν είναι αγαπημένα σας.
 


 

2) Παλιά καλλυντικά: Πέρα από το ότι μπορούν να κάνουν κακό στην επιδερμίδας σου, πιάνουν χώρο και σε μπερδεύουν. Ένα χαλασμένο κραγιόν δεν έχει μια τόσο θετική εικόνα.

3) Ο,τιδήποτε σπασμένο ή χαλασμένο: Εδώ εμφανίζεται συνήθως ο φόβος της απώλειας. Αν θες να επιδιορθωθούν, μην αφήνεις να πιάνουν χώρο. Άσε τα πράγματα να πάρουν το δρόμο που αξίζουν. Μην δεσμεύεσαι συναισθηματικά με κάτι που τίποτα δεν σου προσφέρει πλέον.

4) Παλιά βιβλία (που δεν αγάπησες ποτέ): Τα διάβασες, πήρες από αυτά αυτό που έπρεπε να πάρεις αλλά ήρθε η στιγμή να κρατηθούν από άλλα χέρια. Μην πετάξεις κανένα παλιό βιβλίο, χάρισέ το. Αλλά απομάκρυνέ το από τον προσωπικό σου χώρο.
 

5) Μπαταρίες που δεν λειτουργούν: Δεν έχουν ενέργεια πια. Γιατί πρέπει να απορροφούν την δική σου; Σύμφωνα με μελέτες, τα πράγματα που δεν λειτουργούν όταν μπερδεύονται με αυτά που λειτουργούν, μας προκαλούν άγχος και μας κάνουν να χάνουμε χρόνο (μέχρι να διαπιστώσουμε ότι δεν λειτουργούν).

6) Παλιές αποδείξεις και χαρτιά: Άγχος, άγχος, άγχος. Δεν προσφέρουν τίποτε άλλο. Κάνε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα και απομάκρυνε ό,τι δεν σε βοηθά πια. Δεν λέμε να πετάξεις έγγραφα που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μελλοντικά, ωστόσο υπάρχουν πολλά που δεν χρειάζεσαι πια.