«Ετρωγα καθημερινά γιαούρτι για τρεις μήνες και ορίστε τι μου συνέβη»  | 0 bovary.gr
«Ετρωγα καθημερινά γιαούρτι για τρεις μήνες και ορίστε τι μου συνέβη» | 0 bovary.gr
YOGURT TIME

«Ετρωγα καθημερινά γιαούρτι για τρεις μήνες και ορίστε τι μου συνέβη»


Γιαούρτι, το ευεργετικό. Σύμμαχος για την υγεία σου και υπερτροφή με αναρίθμητες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό σου.

Περιέχοντας σχετικά λίγες θερμίδες, συμπυκνώνει όλα τα συστατικά του γάλακτος. Το γιαούρτι περιέχει μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες όπως Β12 και Β12, Α και D. Είναι πλούσια πηγή μαγνησίου, καλίου, ψευδαργύρου και φωσφόρου. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει αντιμικροβιακή δράση και αντισηπτικές ιδιότητες ενώ οι ζωντανοί μικροοργανισμοί που περιέχει – που προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος- καταστρέφουν βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Η Λίντα δεν έτρωγε γιαούρτι. Θέλοντας να χάσει βάρος απευθύνθηκε σε διαιτολόγο και εκείνος το ενέταξε στο καθημερινό της διατροφικό πρόγραμμα. Έτρωγε γιαούρτι καθημερινά για τρεις μήνες. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της αλλαγής.


 

1) «Δεν αρρώσταινα εύκολα»: Το γιαούρτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα γιατί έχει αντιμικροβιακή δράση. Μπορεί να βοηθήσει δραστικά άτομα που υποφέρουν από γρίπη και βρίσκονται σε περίοδο ανάρρωσης.

2) «Αισθανόμουν πιο ήρεμη, γεμάτη ευεξία»: Το σύμπλεγμα βιταμινών που περιέχει το γιαούρτι δρα ευεργετικά για το νευρικό σύστημα. To εν λόγω superfood μπορεί να καλύψει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη του οργανισμού για βιταμίνη 12.

3) «Καταπολέμησε την κακοσμία του στόματος»: Το γιαούρτι μπορεί να μειώσει δραστικά την κακοσμία του στόματος και τα βακτηρίδια που ζουν στο σάλιο και τη γλώσσα. Περιέχοντας λακτοβάκιλους, καταστρέφονται τα βακτήρια που γεννούν το πρόβλημα.

4) «Δεν πεινούσα συνέχεια – Έχασα βάρος »: Το γιαούρτι προκαλεί αίσθημα κορεσμού και οι σχετικά λίγες θερμίδες του δεν επιβαρύνουν την σιλουέτα. Το ασβέστιο (που το γιαούρτι περιέχει σε μεγάλο βαθμό) μειώνει την σύνθεση νέου λίπους στον οργανισμό και τα άτομα που καταναλώνουν το γιαούρτι σε μεγάλη ποσότητα χάνουν ποσότητα λίπους από το σώμα τους.

5) «Είχα καλύτερη συγκέντρωση»: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που καταναλώνουν γιαούρτι σε μεγάλη ποσότητα έχουν καλύτερες επιδόσεις και συγκεντρώνονται καλύτερα. Το σύμπλεγμα βιταμινών που το γιαούρτι περιέχει μπορεί να βοηθήσει δραστικά στις πνευματικές εργασίες.