shutterstock.com
shutterstock.com
ΑΝΑΛΑΦΡΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

6 tips για να μην πονάνε τα πόδια σου, όταν φοράς καινούρια παπούτια


Οι γυναίκες χωρίζονται ανάμεσα σε εκείνες που λατρεύουν να επενδύουν χρήματα σε τσάντες ή σε παπούτσια και η αλήθεια είναι, πως οι τελευταίες ποτέ δεν αρκούνται στην αγορά ενός και μόνο ζευγαριού τη σεζόν.

Κάθε φορά όμως που συμπληρώνετε τη συλλογή σας έρχεστε αντιμέτωπες με ένα βασικό πρόβλημα, που έχει να κάνει με τον πόνο που σας προκαλούν, καθώς είναι αφόρετα, άρα πολύ σφιχτά ή σκληρά εξαιτίας του υλικού τους.

Τη ζημιά δεν προκαλούν μόνο τα ψηλοτάκουνα που συνήθως ενοχοποιούνται, αλλά ακόμα κι ένα ζευγάρι μπότες.

Κάτι τέτοιο λοιπόν, οδηγεί συνήθως στον τραυματισμό του ποδιού είτε στα δάχτυλα είτε στη φτέρνα, που δυσκολεύει το περπάτημα ακόμα και όταν θα φορέσετε ένα παλιό ζευγάρι.

Για να δώσετε τέλος σε αυτό το μαρτύριο, η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση κι εμείς σας προτείνουμε μερικά κόλπα, που θα σας σώσουν.

  • Φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες κι έπειτα τα παπούτσια που σας ενοχλούν και περπατήστε με αυτά μέσα στο σπίτι. Οσο περίεργο ή αστείο κι αν μοιάζει, αυτό βοηθά στο να «ανοίξει» το υλικό της κατασκευής τους και θα γίνουν πιο άνετα. Επαναλάβετε μέχρι να νιώσετε ότι δεν σας σφίγγουν καθόλου.
  • Χρησιμοποιείστε το σεσουάρ αυτή τη φορά όχι για το χτένισμα σας, αλλά για να ζεστάνετε το υλικό των παπουτσιών, ενώ φοράτε και τις χοντρές κάλτσες. Ζεστάνετε τα σημεία των παπουτσιών που σας ενοχλούν περισσότερο για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν, αλλά μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να τα καταστρέψετε.
  • Στην περίπτωση που θέλετε οπωσδήποτε να φορέσετε το καινούριο σας ζευγάρι, έχετε πάντα μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, όπως για παράδειγμα μπαλαρίνες, που προϋπήρχε στη συλλογή σας και το εμπιστεύεστε στο περπάτημα. Αλλάξτε τα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αποφύγετε τον πόνο ή τον τραυματισμό. 
  • Εφαρμόστε το τρικ με την κατάψυξη! Γεμίστε δύο σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς με νερό, βάλτε τα μέσα στα παπούτσια κι έπειτα κλείστε τα παπούτσια σε μια σακούλα το καθένα. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη μέχρι το επόμενο πρωί. Αφήστε τον πάγο να λιώσει, πριν αφαιρέσετε τα σακουλάκια. Τα παπούτσια θα είναι εμφανώς πιο άνετα από ότι πριν. 
  • Προστατεύστε τα πόδια σας με χανζαπλάστ πριν φορέσετε οποιοδήποτε νέο ζευγάρι παπούτσια. 
  • Απευθυνθείτε στον τσαγκάρη που θα ανοίξει κάθε προβληματικό παπούτσι με το καλαπόδι.