«Είμαι μαζί με έναν 24χρονο» -Μια 33χρονη υπερασπίζεται τις σχέσεις με μικρότερους άνδρες | 0 bovary.gr
«Είμαι μαζί με έναν 24χρονο» -Μια 33χρονη υπερασπίζεται τις σχέσεις με μικρότερους άνδρες | 0 bovary.gr
02|12|2016 13:02
SHARE
ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

«Είμαι μαζί με έναν 24χρονο» -Μια 33χρονη υπερασπίζεται τις σχέσεις με μικρότερους άνδρες


Ενας νεαρός άνδρας με μια μεγαλύτερη γυναίκα. Κάτι συνηθισμένο πλέον που όμως, πολλούς, εξακολουθεί να τους ξενίζει. 

Γιατί άραγε; Η Βαλεντίνα Βαλεντίνι γράφει στο Reffinery29 για να υπερασπιστεί τις γυναίκες που έχουν πολύ νεότερο σύντροφο. 

«Οι φίλοι μου και η οικογένειά μου θέλουν πάντα να μαθαίνουν τα νέα για τα αισθηματικά μου. Θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα για τον άνδρα που μου έκλεψε την καρδιά και το πώς συναντηθήκαμε. Αλλά όταν τους είπα για το σημερινό αγόρι μου, το γαργαλιστικό αλλά γλυκό παραμύθι της γνωριμίας μας κατά τη διάρκεια των διακοπών μας στην Πορτογαλία και στη συνέχεια τη σχέση που δημιουργήθηκε σχεδόν όλοι τους... λιποθύμησαν. Αλλά για το τέλος τους είχα κρατήσει το καλύτερο. 

Εχει καλή δουλειά στον χώρο του μάρκετινγκ, κάνει συνεχώς ταξίδια και είναι... 24 ετών. Εγώ είμαι 33. 

Οι άνθρωποι μένουν συχνά με το στόμα ανοιχτό ή κάνουν νεύματα κατανόησης όταν τους λες κάτι τέτοιο. Κάποιες φορές ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους δήθεν από έκπληξη, ζητώντας επιβεβαίωση της είδησης. Aπλά, οι άνθρωποι αισθάνονται υποχρεωμένοι να αντιδράσουν στη διαφορά ηλικίας ενός ζευγαριού. 

Μέχρι τώρα ήξερα ότι αυτό είναι άδικο και σεξιστικό. Αν ο φίλος μου ήταν μόνο δυο χρόνια νεότερος, είτε αρκετά μεγαλύτερός μου, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. 

Η σεξιστική κριτική για τη σχέση μεγαλύτερων γυναικών με μικρότερους άνδρες έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο. 

Η New York Daily News ανέφερε ότι είναι παράδοση στο Χόλιγουντ οι μεγάλοι άνδρες να βγαίνουν με μικρότερες γυναίκες. 

Παλαιότερα τα ζευγάρια του Χόλιγουντ καυχιούνταν για τις μεγάλες διαφορές ηλικίας. Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και η Λορίν Μπακόλ, ο Φρανκ Σινάρα και η Μία Φάροου είχαν διαφορά 25 με 30 χρόνια μεταξύ τους. Και οι σχέσεις με αυτή τη διαφορά ηλικίας είχαν γίνει ο κανόνας.

Οι γυναίκες που βγαίνουν με νεότερους άνδρες, από την άλλη πλευρά, θεωρούνται Cougars. Cougars που πονηρά έχουν συλλάβει το «θήραμά» τους. Ολα αυτά σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν γιατί ένας νεαρός κάνει σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα, σαν η αμοιβαία έλξη, η αγάπη και ο σεβασμός να μην είναι αρκετά. 

Εγώ πάλι έχω αναρωτηθεί αρκετές φορές αν στα δίχτυα μου έχει ποτέ πιαστεί κάποιος νεαρότερος άνδρας επειδή η ηλικία με έχει κάνει απλά σοφότερη και θελκτικότερη. 

Αλλά αυτό το είδος σκέψης αγνοεί ότι υπάρχει ένα άλλο, αυτόνομο άτομο στη σχέση: Ο νεότερος άνδρας. 

Ο φίλος μου έχει το δικό του μυαλό, τα δικά του θέλω και τις δικές του ανάγκες. Δεν είναι τα ίδια που θα έχει σε 10 χρόνια βέβαια. 

Το να είμαστε μαζί, πέρα από τη διαφορά ηλικίας, είναι κάτι φυσικό, χαλαρωτικό και διασκεδαστικό. Το άγχος μου, που συνήθως όταν κάνω μια σχέση, είναι τεράστιο, ξεπεράστηκε αμέσως. Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό, αλλά εγώ μπορώ να σας πω ότι ο μοναδικός άνδρας που είχα σχέση μαζί του και ήταν κατά πολύ μικρότερός μου ήταν και ο μόνος που δεν μου προκάλεσε κανένα άγχος. 

Αν με ρωτάτε αν αισθάνομαι ότι η διαφορά ηλικίας στη σχέση μας έχει κάποια σημαντική επίδραση θα σας πω ναι. Εχει. Και είναι μόνο θετική, μέχρι στιγμής. 

Η μόνη ανησυχία που έχω είναι για το μέλλον και αφορά το θέμα των παιδιών. Ηδη από τον πρώτο καιρό της σχέσης μας το συζητήσαμε και ο φίλος μου έδειξε να καταλαβαίνει τις ανάγκες μου. Ωστόσο, δεν έχει ξυπνήσει το βιολογικό μου ρολόι και είμαστε ακόμη σε εκείνο το σημείο. 

Δεν λέω ότι κάθε νεότερος άντρας μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος σύντροφος, όπως δεν ισχύει επιτακτικά και το αντίθετο, ότι δηλαδή ένας μεγαλύτερος άντρας είναι de facto σπουδαίος σύντροφος. 

Δεν υπάρχει εγγύηση για καμία σχέση ότι θα λειτουργεί για πάντα, ανεξαρτήτως διαφοράς ηλικίας. Δεν είμαι 100% σίγουρη για τη δική μου, αλλά προς το παρόν η δική μας δουλεύει γιατί εγώ και ο σύντρόφός μου είμαστε και έξυπνοι και έχουμε και τις ίδιες απόψεις στην πολιτική, έχουμε χημεία μεταξύ μας και επειδή καθημερινά η επιθυμία μας να μάθουμε ο ένας για τον άλλο περισσότερα πράγματα μεγαλώνει. 

Η παροιμία η «ηλικία είναι απλά ένας αριθμός» δεν ήταν ποτέ πιο αληθινή για μένα από ότι είναι τώρα. 

Κανείς δεν θα έπρεπε να ρωτά μια γυναίκα πώς είναι να έχει σχέση με νεότερο άνδρα ή το αντίστροφο. Είμαστε σχεδόν στο... 2017. Δεν είναι καιρός να σταματήσουμε να θεωρούμε τα ειδύλλια μεταξύ μεγαλύτερων γυναικών με νεότερους άνδρες σοκαριστικά; 

Μόνοι οι δύο άνθρωποι που εμπλέκονται στη σχέση θα πρέπει να ασχολούνται με τις επιπτώσεις αυτής. Ολοι οι υπόλοιποι μπορούν να κρατήσουν τις αντιδράσεις τους και τις απόψεις τους για τον εαυτό τους».