Καθένας από εσάς που έχει κατά καιρούς επιχειρήσει να μπει σε ρυθμό δίαιτας, ξέρει από πρώτο χέρι, ότι για να να είναι η διατροφή ισορροπημένη και προσεγμένη από άποψη ποιότητας, θα πρέπει να γίνουν περικοπές στις θερμίδες που προσλαμβάνονται από υδατάνθρακες, στα λιπαρά και τα αλκοολούχα ποτά, όπως για παράδειγμα η μπύρα.
Ομως πολλές από τις τροφές που έχουν κακή φήμη, έχουν προκαλέσει συχνά το ερώτημα για το αν θα έπρεπε όντως να χαρακτηρίζονται απαγορευμένες.
Σε αντίθεση με όσα πιστεύατε μέχρι τώρα, πολλές από τις ανθυγιεινές τροφές είναι πηγές πολύτιμων συστατικών για τον οργανισμό και δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας.
Ψωμί και πατάτα
Τόσο το ψωμί, όσο και η πατάτα ανήκουν στην κατηγορία εκείνων των τροφών που πρέπει από τις πρώτες κιόλας ημέρες να περιοριστούν, καθώς πρόκειται για αμυλούχους υδατάνθρακες που παχαίνουν.
Η διατροφική αξία του μεν ψωμιού εξαρτάται από το είδους του αλευριού που χρησιμοποιείται κατά την παρασκευή του και όταν είναι ολικής άλεσης, είναι πιο πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.
Η πατάτα από την άλλη μεριά, είναι πηγή βιταμίνης Β, σιδήρου, κάλλιου και ποτάσσιου, πρωτεΐνης , μεταλλικών αλάτων και κάνουν καλό αρκεί να μην τις καταναλώσετε με σάλτσες ή τυριά και λιπαρά αλλαντικά.