shutterstock.com
shutterstock.com
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΩΤΑΣ;

Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι η φλόγα του έρωτά σας καίει ακόμη


Χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να καταλάβετε αν το άτομο που στέκεται απέναντι σας σας ελκύει ή ακόμα καλύτερα, αν το έχετε ερωτευτεί, κάτι σαν αυτό που κάποιοι συνηθίζουν να αποκαλούν «έρωτας με την πρώτη ματιά»!

Δεν έχει τόση σημασία αν συμβαίνει με την πρώτη ή τη δεύτερη ή αν το σωστό timing έρθει στα είκοσι ή τα τριάντα, σημασία έχει ότι ο έρωτας έχει απασχολήσει τόσο επιστήμονες, όσο και ανθρώπους της τέχνης και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ταινίες, στίχους τραγουδιών, μυθιστορήματα, ακόμα και τη μόδα, με καθένα από αυτά να αποκτά μια διαφορετική και μοναδική ιστορία αγάπης, με αρχή, μέση και τέλος.

Οπως ακριβώς αυτή την ιστορία αγάπης που βιώνετε με το άλλο σας μισό και ξεκίνησε από μια απλή γνωριμία, εξελίχθηκε σε σχέση και κατέληξε σε έναν ευτυχισμένο έγγαμο βίο και μια μεγάλη οικογένεια.

Ποια είναι όμως τα σημάδια εκείνα που μαρτυρούν ότι η φλόγα ανάμεσα σας δεν έχει σβήσει παρά τα χρόνια που έχουν περάσει;

  • Παρά τις όποιες υποχρεώσεις με τα μικρά παιδιά, ποτέ δεν διαμαρτύρεστε ο ένας στον άλλο για την κούραση που νιώθετε.
  • Προσπαθείτε να φτιάξετε ο ένας τη διάθεση του άλλου ιδιαίτερα μετά από μια κακή ημέρα, γεμάτη αρνητική ενέργεια, με απλά πράγματα όπως ένα ποτήρι κρασί και μια σοκολάτα.
  • Φροντίζετε να πηγαίνετε μαζί νωρίς για ύπνο, όχι απαραίτητα γιατί θέλετε χρόνο για ερωτικές περιπέτειες, αλλά γιατί γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η ανάπαυση και για τους δύο.
  • Αναγνωρίζετε τις κοινές προσπάθειες για ένα καθαρό και συμμαζεμένο σπίτι κι έτσι σεβόμενοι αυτό, δεν πετάτε ποτέ τα πράγματα και τα ρούχα σας οπουδήποτε μέσα στο χώρο.
  • Δεν παρεξηγείτε ο ένας τον άλλο όταν έχετε μόλις σηκωθεί από το κρεβάτι και είστε κακόκεφοι, ώσπου να σας ξυπνήσει μια κούπα καφέ.
  • Το γέλιο είναι βασικό συστατικό της σχέσης σας και για αυτό επιχειρείτε να μην χάσετε ποτέ το χιούμορ σας. Μάλιστα, ο άνθρωπο σας σας κάνει να γελάτε όσο κανένας άλλος στον κόσμο.
  • Βοηθάτε ο ένας τον άλλο στις δουλειές του σπιτιού, όπως για παράδειγμα με τα πιάτα, που μπαίνουν στη θέση τους αμέσως.
  • Ο σύντροφος σας, δεν διαμαρτύρεται ποτέ για το γεγονός, ότι πρέπει να ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις που αφορούν στα παιδιά, όπως το άλλαγμα της πάνας.
  • Δεν σας ασκεί αρνητική κριτική για πράγματα, όπως η οδήγηση, ούτε δείχνει ότι δεν σας έχει εμπιστοσύνη όταν είναι συνοδηγός.
  • Δεν σας αγνοεί όταν του μιλάτε για κάτι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον.