Shutterstock
Shutterstock
ΕΡΕΥΝΑ

Το χριστουγεννιάτικο δείπνο ισοδυναμεί με 12 μεγάλα Mac μπέργκερ, 55 Κit Kat


Αν και τα Χριστούγεννα και γενικότερα οι διακοπές αυτών των εορτών δεν είναι μια περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να μετράει κανείς και την παραμικρή μερίδα που καταναλώνει, ωστόσο οι θερμίδες που περιέχει το τυπικό δείπνο θα σας εκπλήξουν.

Σύμφωνα με έρευνα ο μέσος όρος των Βρετανών καταναλώνει 5.906 θερμίδες έκαστος την ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή τρεις φορές περισσότερο από την επιτρεπόμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων για μια γυναίκα.

Με τι ισοδυναμεί αυτό;

Θα μπορούσε κανείς να είχε καταναλώσει για παράδειγμα 12 μεγάλα Mac μπέργκερ ή 55 Kit Kat ή 118 μπουκιές κοτόπουλου ή 22 σάντουιτς γαλοπούλας.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα καταναλώσουν το 1/4 αυτών των θερμίδων πριν καθίσουν στο τραπέζι, ενώ το δείπνο μόνο έχει 1.450 θερμίδες.

Οι λοιπές θερμίδες προέρχονται από διάφορα άλλα συνοδευτικά φαγητά, όπως πίτες, σοκολάτες, τυριά, καπνιστό σολομό και χριστουγεννιάτικες πουτίγκες, αλλά και τα γιορτινά ροφήματα.

Ως προς το σωματικό βάρος;

Η παραπάνω συνήθεια σημαίνει πρακτικά, ότι προστίθενται 210 γραμμάρια στο σώμα καθημερινά και συνολικά κατά τη διάρκεια των εορτών αυτά ανέρχονται στα περίπου 3 κιλά ή 165 κιλά το χρόνο!

Για να χάσει κανείς αυτά τα κιλά των Χριστουγέννων, θα πρέπει να κάνει 21.5 ώρες περπάτημα, 13 ώρες αερόβιας γυμναστικής ή 7.5 ώρες στο διάδρομο!