Single τις γιορτές; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είσαι χαρούμενη! | 0 bovary.gr
Single τις γιορτές; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είσαι χαρούμενη! | 0 bovary.gr
ΜΟΝΗ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Single τις γιορτές; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είσαι χαρούμενη!


Η πραγματικότητα εξαρτάται από τον τρόπο που την αντιλαμβάνομαστε.

Αν οι φετινές γιορτές σε βρίσκουν single και εσύ αυτό το θεωρείς ατυχία, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα περάσεις εκείνες τις μέρες νιώθοντας ένα συναισθηματικό βάρος που εσύ έχεις προκαλέσει με τις σκέψεις σου. Παραπονιέσαι συνεχώς, δεν βρίσκεις χαρά πουθενά, νιώθεις ότι όλα είναι εναντίον σου. Υπάρχει και η άλλη οπτική στα πράγματα. Η μοναξιά δεν είναι κατάρα αν έχουμε ισορροπημένη σχέση με τον εαυτό μας, αν τον φροντίζουμε, αν έχουμε φίλους στο πλευρό μας και όμορφα πράγματα να κάνουμε. Οι φετινές γιορτές που θα χαρακτήριζες ως μοναχικές, μπορεί να είναι οι καλύτερες που θα ζήσεις. Ακολουθούν 8 λόγοι που ίσως σε κάνουν να σκεφτείς τα πράγματα αλλιώς. Το να είσαι μόνη δεν είναι κατάρα. Κάποιες φορές μπορεί να είναι και «ευλογία». Cheer up, λοιπόν! Έχεις πολλούς λόγους για να νιώθεις χαρούμενη τις φετινές γιορτές. 7 από αυτούς είναι οι παρακάτω:

1) Δεν θα έχεις να περάσεις τις γιορτές με πρόσωπα από το περιβάλλον του συντρόφου σου που δεν αντέχεις: Τι καλύτερο να περνάς τις γιορτές με πρόσωπα που έχεις επιλέξει εσύ. Χωρίς καταπίεση, νεύρα και άγχος για το ποιους θα συναντήσεις σε καλέσματα που πρέπει να πας για χατίρι του συντρόφου σου.

2) Γιορτές χωρίς καβγάδες: Πολλές φορές τις ημέρες των γιορτών υπάρχει ένταση και είναι σύνηθες να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των συντρόφων για το πώς και πού θα περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Όλα αυτά τα αποφεύγεις!

3) Είσαι χαλαρή για την εμφάνισή σου: Μπορείς απλά να καθίσεις χαλαρή στο σπίτι σου, με τις γιορτινές πιτζάμες σου και να απολαύσεις την θέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σου με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Χωρίς ένα συνεχές άγχος να σε κυριεύει για τις εμφανίσεις σου.

4) Εσύ κανονίζεις τα σχέδια σου για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά: Εσύ είσαι η κυρίαρχη του εαυτού σου, εσύ ορίζεις το πρόγραμμά σου. Δεν εξαρτάσαι από κανέναν.

5) Θα απολαύσεις στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειά σου: Η καθημερινότητα, πολλές φορές, μας κάνει να βλέπουμε όλο και πιο αραιά πρόσωπα της οικογένειας στα οποία έχουμε αδυναμία. Τις φετινές γιορτές, δες όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν και απόλαυσε μαζί τους ζεστές στιγμές.

6) Έχεις περισσότερα χρήματα να ξοδέψεις για τις ανάγκες σου: Σκέψου ότι μπορεί να βρισκόσουν σε μια σχέση με έναν σύντροφο που θα σε ανάγκαζε να κάνεις έξοδα αυτές τις μέρες. Χωρίς να θέλεις.

7) Διακοσμείς τον χώρο όπως σου αρέσει χωρίς να σου κάνεις κριτική και σχόλια: Άσε την φαντασία σου ελεύθερη λοιπόν. Στόλισε τον χώρο όπως αγαπάς και κανείς δεν πρόκειται να σου πει τίποτα!

8) Μπορείς να ντυθείς όπως θέλεις και να συναναστραφείς όποιον θέλεις σε κάποιο party ή event στις γιορτές: Ελευθερία! Κάνεις αυτό που θες και περνάς καλά με αυτούς που θες! Τόσο απλά!