«Σταμάτησα τη δίαιτα και έχασα 10 κιλά κάνοντας αυτά τα 10 απλά πράγματα» | 0 bovary.gr
«Σταμάτησα τη δίαιτα και έχασα 10 κιλά κάνοντας αυτά τα 10 απλά πράγματα» | 0 bovary.gr
FITNESS TIME

«Σταμάτησα τη δίαιτα και έχασα 10 κιλά κάνοντας αυτά τα 10 απλά πράγματα»


Μπορεί μια μόνο απόφαση να αλλάξει όλη μας τη ζωή; Φυσικά μπορεί και η ιστορία της Jamie Mendell που ακολουθεί είναι τρανή απόδειξη.

Μεταξύ δίαιτας και στερήσεων, η Jamie αποφάσισε να αποδεχτεί το σώμα της και απλά να απολαύσει την ζωή που ανοιγόταν μπροστά της. Αφέθηκε στην χαρά της στιγμής και κατάφερε να χάσει βάρος. Τόσο απλά.


«Εκανα την πρώτη μου δίαιτα όταν ήμουν 17 ετών. Αν και είχα ένα υγιές σώμα, άρχισα να παρατηρώ ότι αυτό σιγά σιγά άλλαζε- το στήθος μου γινόταν μεγαλύτερο, τα μπράτσα μου άρχισαν να χαλαρώνουν και οι γοφοί μου να ανοίγουν – με είχε πιάσει φόβος. Μέχρι τότε υπερηφανεύομουν για το πολύ λεπτό, αθλητικό σώμα μου. Όλη η αυτοπεποίθησή μου είχε «τοποθετηθεί» στο βάρος μου. Για τα επόμενα δέκα χρόνια, άρχισε μια μάχη για να διατηρήσω το βάρος μου. Έκανα συνεχώς δίαιτα και μετά τη στέρηση έπεφτα με τα μούτρα στο φαγητό. Το βάρος μου είχε απίστευτες διακυμάνσεις και τελικά άρχισα να παχαίνω.

Είχα φτάσει περίπου 72 κιλά και το χειρότερο ήταν ότι δεν ένιωθα καλά με αυτό. Η αυτοπεποίθησή μου είχε φτάσει στα τάρταρα και για μια δεκαετία έτρωγα με ενοχές και δεύτερες σκέψεις. Η ζωή μου είχε γίνει μονότονη και ζούσα με έναν φαύλο κύκλο δίαιτας και μετά τσιμπολογήματος. Κάθε δίαιτα που έκανα δεν λειτουργούσε πια καλά και μου έφερνε απογοήτευση και ακόμα περισσότερα κιλά.

Η μεγάλη αλλαγή:

Είχα φτάσει σε ένα σημείο που δεν άντεχα άλλο να κάνω δίαιτα. Ένιωθα ότι κάτι δραστικό έπρεπε να συμβεί. Ήξερα ότι αν συνέχιζα απλά να κάνω δίαιτα περιμένοντας να γίνω skinny για να «ζήσω τη ζωή μου», θα την έβλεπα να περνά μπροστά από τα μάτια μου. Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Δεν μπορούσα άλλο να ζω μετρώντας τις θερμίδες κρυφά ,στο μυαλό μου και να μην νιώθω καλά με το σώμα μου. Αποφάσισα να σταματήσω να κάνω δίαιτα. Δεν μπορούσα να παλεύω άλλο για το βάρος μου και να πηγαίνω κόντρα στον εαυτό μου. Έτσι άκουσα την φωνή μέσα μου που με καλούσε να ζήσω!

 

1) Άρχισα να βγαίνω ραντεβού.

2) Άρχισα να ταξιδεύω σε προορισμούς που ονειρευόμουν καιρό.

3) Άρχισα να βγαίνω με τους φίλους μου χωρίς να μετρώ τις θερμίδες στο κεφάλι μου.

4) Απαλλάχθηκα από τα ρούχα που δεν με έκαναν να νιώθω καλά και φορούσα μόνο ό,τι μου έδινε αυτοπεποίθηση.

5) Άρχισα να τρώω απολαμβάνοντας το φαγητό και χωρίς να νιώθω ενοχές.

6) Έμαθα να μαγειρεύω απίθανες συνταγές.

7) Έμαθα πώς να φροντίζω τα συναισθήματα, την καρδιά και το σώμα μου.

8) Σταμάτησα να πηγαίνω γυμναστήριο- που τόσο βαριόμουν- και άρχισα να αθλούμαι με άλλες μορφές άσκησης.

9) Ερωτεύτηκα και ένιωθα sexy με το σώμα μου.

10) Βρήκα ξανά τον εαυτό μου, απολάμβανα την κάθε στιγμή.

Αποφασίζοντας να σταματήσω την δίαιτα και να δημιουργήσω μια συναρπαστική ζωή ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει. Τώρα συνειδητοποιώ τί έχανα για μια ολόκληρη δεκαετία. Η δίαιτα με έκανε να νιώθω καταπίεση, με έκανε να βαριέμαι και να νιώθω μονοτονία. Άρχισα να ακούω τις ανάγκες μου και να κάνω αυτό που θα με κάνει χαρούμενη. Έτσι, όλο και λιγότερο έκανα focus στο φαγητό. Τώρα είμαι 28 ετών και ζυγίζω όσο ζύγιζα στο Λύκειο. Φοράω πια παντελόνια σε μικρότερο νούμερο, αλλά τελικά μπορώ να είμαι χαρούμενη φορώντας οποιοδήποτε μέγεθος.