LAUNDRY SYMBOLS

Καθάρισε τα ρούχα σου σωστά -Τι σημαίνουν τα σύμβολα στις ετικέτες [λίστα]


Αποκωδικοποίηση τώρα!

Τα έχουμε δει να κοσμούν ετικέτες στα ρούχα μας αλλά πολλές φορές δεν έχουν κάποια διακριτική ερμηνεία.

Είναι τα σύμβολα καθαρισμού, στεγνώματος και σιδερώματος των ρούχων. Διαφέρουν από ύφασμα σε ύφασμα. Τα διαβάζουμε αλλά πολλές φορές αδυνατούμε να καταλάβουμε τι σημαίνουν. Αν τυχόν έχετε απορίες για το τί σημαίνει κάθε σύμβολο, ήρθε η στιγμή να τις λύσετε! Η εξήγηση είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεστε!

Ένα από τα μυστικά για να διατηρήσουμε τα ρούχα μας μέσα στο χρόνο είναι να είμαστε επιμελείς στον τρόπο που τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε, τα σιδερώνουμε και τα αποθηκεύουμε – πόσο μάλλον αν αυτά τα φοράμε συχνά-. Ρούχα που πλένονται πολύ τακτικά και σιδερώνονται απρόσεκτα, το πιο πιθανόν είναι να μην έχουν τόσο μεγάλη διάρκεια ζωής. Γιατί λοιπόν να διακινδυνεύσετε να χαλάσετε κάποιο ρούχο που αγαπάτε από απροσεξία;

Είναι σημαντικό, λοιπόν, κάθε φορά να φροντίζετε τα ρούχα με επιμέλεια, να τα φοράτε καθαροί και να προσπαθείτε να μην τα λεκιάζετε (όσο γίνεται). Ακολουθούν τα πιο συνηθισμένα σύμβολα που βλέπουμε σε ρούχα και πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι μπορεί να σημαίνουν.

Tην επόμενη φορά, λοιπόν, προσέξτε την ετικέτα που συνοδεύει το ρούχο και μην βιαστείτε να την κόψετε γιατί σε αυτή - το πιο πιθανό- είναι να υπάρχουν οδηγίες για το πως θα φροντίσετε το συγκεκριμένο ρούχο και θα το κάνετε να διατηρηθεί στο χρόνο.

1) Το ρούχο αυτό πλένεται στο πλυντήριο

 

2) Το ρούχο αυτό πλένεται στο χέρι

 

3) Το ρούχο αυτό δεν πλένεται: Το ρούχο αυτό θέλει στεγνό καθάρισμα και αν πλυθεί σε πλυντήριο ίσως προκληθεί σοβαρή φθορά.

 

4) Το ρούχο αυτό πλένεται με κρύο νερό

 

5) To ρούχο αυτό πλένεται με ζεστό νερό

 

6) Δεν πρέπει να πέσει χλωρίνη

 

7) Όχι στεγνό καθάρισμα

 

8) Μόνο στεγνό καθάρισμα

 

9) Το ρούχο σιδερώνεται σε οποιαδήποτε θερμοκρασία

 

10) Το ρούχο δεν σιδερώνεται

 

Ο πλήρης οδηγός: