Σε αυτές τις 4 περιπτώσεις απαγορεύεται να ανεβαίνεις στη ζυγαριά | 0 bovary.gr
Σε αυτές τις 4 περιπτώσεις απαγορεύεται να ανεβαίνεις στη ζυγαριά | 0 bovary.gr
DIET ISSUE

Σε αυτές τις 4 περιπτώσεις απαγορεύεται να ανεβαίνεις στη ζυγαριά


Σε αγχώνει. Δεν υπήρξε ποτέ «φίλη» σου και δεν θα γίνει ποτέ.

Σε φέρνει αντιμέτωπη με το σώμα σου και αν είσαι σε διαδικασία να χάσεις βάρος, με την προσπάθεια που κάνεις για να το επιτύχεις. Ζυγαριά.

Ανεβαίνεις πάνω της και σε πολλές περιπτώσεις, τα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν μέχρι να δείξει ποιο είναι το βάρος σου είναι… εφιαλτικά. Μήπως ανεβαίνεις πάνω της παραπάνω από όσο πρέπει; Υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τον αριθμό που θα δείξει και ίσως αυτούς να μην τους λαμβάνεις υπ’όψιν σου κάθε φορά.

Η Melina Jampolis, διατροφολόγος και ιδρύτρια του Diet Box αναφέρει: «Αν θέλεις να χάσεις βάρος, είναι καλό να μετράς το βάρος σου μια φορά την εβδομάδα. Αν θέλεις να το διατηρήσεις, να ανεβαίνεις στην ζυγαριά κάθε δύο εβδομάδες για τους τρεις ή έξι πρώτους μήνες. Έπειτα μια φορά το μήνα».

Ποιες είναι όμως οι περιπτώσεις που επηρεάζουν το βάρος σου και δεν πρέπει ότα έχου μεσολαβήσει αυτές να ανεβαίνεις στην ζυγαριά;

  1. Μην ανεβαίνεις μετά από μια ημέρα σκληρής προπόνησης: Δώσε στον εαυτό σου χρόνο και μην σπεύσεις να ανέβεις στη ζυγαριά αμέσως μετά την γυμναστική. Το νούμερο που θα δείξει δεν αντιστοιχεί με ακρίβεια στην πραγματικότητα. Δύο ημέρες μετά, είναι η ιδανική στιγμή.  
  2. Μετά από πολύωρη πτήση: Μια πτήση που κράτησε αρκετή ώρα ίσως έχει δημιουργήσει ηλετρολυτικές διαταραχές και μικρή αύξηση του βάρους σου.  Αν θες να ζυγίσεις τον εαυτό σου μετά από πολύωρη πτήση πιες αρκετό νερό όσο είσαι στο αεροπλάνο και απόφυγε αλκοόλ και καφείνη που μπορεί να αφυδατώσουν τον οργανισμό.
  3. Μετά από γεύμα με σούσι ή σούπα: Η κατανάλωση αλμυρών γευμάτων μπορεί να δημιουργήσει κατακράτηση υγρών στον οργανισμό, Έτσι η ζυγαριά είναι πιθανόν να μην δείξει το νούμερο που αντιστοιχεί στο πραγματικό σου βάρος.
  4. Την εβδομάδα πριν την περίοδο: Θα έχεις παρατηρήσει ότι λίγες ημέρες πριν την εμφάνιση της περιόδου έχεις φούσκωμα και κατακράτηση υγρών. Γιατί λοιπόν να ζυγιστείς αφού δεν θα δεις το νούμερο που αντιστοιχεί στο πραγματικό σου βάρος;