Οικογενειακά γιορτινά δείπνα, συναντήσεις με φίλους, καλέσματα δεν λείπουν την περίοδο των γιορτών.
Μια περίοδος γεμάτη ζεστές στιγμές με αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και... πλούσιες γεύσεις που έχουν θέση στο τραπέζι μας. Ο χρυσός κανόνας που φέρνει ισορροπία μεταξύ απόλαυσης αλλά και καλής υγείας συμπυκνώνεται σε μια μόνο λέξη: το μέτρο.
Αν ξέρουμε ότι θα γευματίσουμε το βράδυ, τρώμε με μέτρο την υπόλοιπη ημέρα, αν ξέρουμε ότι θα φάμε γλυκό, φυλάμε «χώρο» και δεν το παρακάνουμε με την ποσότητα των αλμυρών, αν φάμε πολύ την μία ημέρα, δεν τρώμε αλόγιστα την επόμενη και βέβαια κάνουμε τον σωστό συνδυασμό τροφών. Οι διατροφολόγοι δεν συνιστούν να αποφύγουμε εντελώς ό,τι μπορεί να μας προσφέρει ευχαρίστηση, ωστόσο επισημαίνουν ότι υπάρχουν τροφές που θα μπορούσαμε και να μην καταναλώσουμε αυτές τις μέρες γιατί είναι «βόμβες» θερμίδων και δεν προσφέρουν στον οργανισμό θρεπτικά συστατικά. Οι διατροφολόγοι Jennie Miremadi και Ilana Muhlstein δίνουν τις δικές τους συμβουλές για το ποιες τροφές θα ήταν προτιμότερο να μην φάμε στο γιορτινό τραπέζι (αυτές μάλιστα έχουν ιδιαίτερη θέση σε αυτό, τις περισσότερες φορές).