Φάε όσο θες τις γιορτές – Χάσε το βάρος σε μια εβδομάδα | 0 bovary.gr
Φάε όσο θες τις γιορτές – Χάσε το βάρος σε μια εβδομάδα | 0 bovary.gr
ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ

Φάε όσο θες τις γιορτές – Χάσε το βάρος σε μια εβδομάδα


Οι γιορτές των Χριστουγέννων συνοδεύονται από χαρές, δώρα, ξεφάντωμα, φαγητό και πολλές πολλές θερμίδες από τα λιπαρά, το αλάτι, τη ζάχαρη, ίσως και το αλκοόλ στα οποία δεν διστάσατε να υποκύψετε.

Ετσι λοιπόν μόλις αυτές ημέρες περάσουν, σας μένουν τόσο οι αναμνήσεις, όσο και τα περιττά κιλά, που θα σας γεμίσουν με τύψεις και ενοχές, ενώ παράλληλα το άγχος για την απαλλαγή από αυτά θα αυξηθεί.

Σκέφτεστε να ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα ή να κάνετε αποτοξίνωση;

Προτού προχωρήσετε σε μια τέτοια απόφαση, διαβάστε τους 13 συνολικά συμμάχους σας σε αυτή την προσπάθεια, που θα σας βοηθήσουν να χωρέσετε και πάλι στο αγαπημένο σας στενό τζην.

Περισσότερο νερό

Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως, προκειμένου να μειώσετε το φούσκωμα στην κοιλιά, που πέρα από αντιαισθητικό είναι και ενοχλητικό. Μάλιστα, ένα ποτήρι το πρωί, πριν ξεκινήσει η μέρα σας μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό κατά 30%, ενώ καλό θα ήταν να πίνετε ένα ποτήρι πριν από κάθε σας γεύμα, κάτι που είναι γνωστό πως βοηθάει στη μικρότερη κατανάλωση τροφής.

Πείτε «όχι» στα αναψυκτικά

Για να διατηρήσετε τη μέση σας λεπτή και να μην αισθάνεστε φούσκωμα, περιορίστε ή κόψτε την κατανάλωση αναψυκτικών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης.

Λιγότερη κατανάλωση ποτού

Ενώ στην πραγματικότητα ένα ποτήρι βότκα δεν θα χαλάσει από μόνο του τη σιλουέτα σας, το ένα ποτό σε συνδυασμό με την καλή παρέα και το κέφι, θα φέρει το άλλο ή θα οδηγήσει σε τσιμπολόγημα ή αϋπνία – στοιχεία που λειτουργούν σε βάρος του σωματικού σας βάρους.

Γεύμα ή σαλάτα;

Η απάντηση κλίνει μάλλον προς τη δεύτερη κατεύθυνση, αυτή της σαλάτας. Με τον τρόπο αυτό κερδίζετε διπλά, αφού και την απαραίτητη ποσότητα λαχανικών καταναλώνετε ημερησίως και μειώνονται οι θερμίδες που προσλαμβάνετε. Απλά φροντίστε ώστε τα λαχανικά της σαλάτας να υπερέχουν των κρουτόνς ή των τυριών και των αλλαντικών.  

Γλυκό ή φρούτο;

Η απάντηση είναι και πάλι προφανής, μιας και είναι πολύ πιο υγιεινό να καταναλώσετε ένα μικρό φρούτο, αντί μιας σοκολάτας, την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη για γλυκό.

Μπισκότα

Τα κεράσματα όπως για παράδειγμα τα μπισκότα είναι πολύ συνηθισμένα και θα ήταν αγένεια εκ μέρους σας να αρνηθείτε μια καλή πράξη. Φυλάξτε το μπισκότο, ώστε να το καταναλώσετε 30 λεπτά πριν τη γυμναστική. Θα σας δώσει ενέργεια ενώ ο οργανισμός θα το «κάψει» πιο εύκολα και γρήγορα αντί να το αποθηκεύσει.

Ωρα για τσάι

Ενα ακόμα μυστικό πριν από κάθε προπόνηση είναι να πίνετε μια κούπα πράσινου τσαγιού. Η καφεΐνη βοηθάει να αποκτήσετε ακόμη περισσότερη ενέργεια, επομένως προσπαθείτε πιο έντονα κατά τη γυμναστική, ενώ αυξάνεται και ο μεταβολισμός.

Μάσησε αργά

Αφιερώστε χρόνο για να κόψετε το φαγητό σας σε μικρότερα κομμάτια και έπειτα απολαύστε κάθε μπουκιά. Το στομάχι σας θα μπορέσει να χωνέψει ευκολότερα ό,τι καταναλώνετε, ενώ θα δώσει στον εγκέφαλο το μήνυμα ότι έχετε χορτάσει.

Χρησιμοποιήστε τα Chopsticks

Δεν εννοούμε φυσικά ότι θα πρέπει να τρώτε σούσι μέρα και νύχτα, αντίθετα χρησιμοποιήστε τα παραδοσιακά Chopsticks για όλα τα γεύματα.

Μικρότερο πιάτο

Αυτό το τρικ θα σας κάνει πολύ πιο προσεκτικούς και σκεπτικούς ως προς τις μερίδες που πρέπει να καταναλώνετε, αρκεί να περιοριστείτε στα όρια του και να μην υπερβάλετε με την ποσότητα βάζοντας τη μια μερίδα επάνω στην άλλη.

Τυρί με λιπαρά – όχι λίγα, αλλά πολλά

Οι μελέτες δείχνουν ότι το πλήρες τυρί, πέρα από πολύ πιο γευστικό, είναι και πολύ πιο υγιεινό για εσάς σε σύγκριση με το τυρί με χαμηλά λιπαρά. Φάτε ελεύθερα ένα κομμάτι!

15 λεπτά γυμναστικής

Το πιστεύατε ότι μια γυμναστική διάρκειας 15 μόλις λεπτών ισοδυναμεί με το άκουσμα τριών τραγουδιών του αγαπημένου σας καλλιτέχνη; Βάλτε τα στην playlist και κάντε εκμεταλλευτείτε αυτό το χρόνο για γυμναστική υψηλής έντασης.

Υπνος νωρίτερα

Οταν εσείς κοιμόσαστε νωρίτερα, η τύχη σας δουλεύει, καθώς όχι μόνο ελέγχει τα επίπεδα κορτιζόλης, αλλά σας προστατεύει από τα τσιμπολογήματα τις βαριές και περασμένες ώρες.