Οι τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο | 0 bovary.gr
Οι τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο | 0 bovary.gr
NO FRIDGE PLEASE

Οι τροφές που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο


Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το φαγητό που περίσσεψε στο τραπέζι: μονάχα αυτός του ψυγείου.

Εχεις, όμως αναρωτηθεί ποτέ αν όλα αυτά τα τρόφιμα που τοποθετείς σε αυτό, πρέπει πράγματι να βρίσκονται εκεί; Αναμφίβολα το ψυγείο είναι μια εφεύρεση που έχει σώσει φαγητό που σε μικρό χρονικό διάστημα θα ήταν απλά για πέταμα, αλλά τελικά υπάρχουν τροφές που όχι μόνο δεν προστατεύονται όταν μπαίνουν μέσα σε αυτό, αλλά αντιθέτως, χαλάνε!

1) Ωμές πατάτες: Σύμφωνα με το Playbuzz, η ωμή πατάτα που μπαίνει στο ψυγείο, μαυρίζει μετά από λίγο, γι'αυτό θα ήταν καλύτερο να προφυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος. Ο λόγος που δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, είναι η υψηλή περιεκτικότητά της σε νερό. Γι'αυτό θα ήταν καλύτερο, οι πατάτες να είναι μαγειρεμένες πριν μπουν στο ψυγείο.

2) Αυγά (ολόκληρα): Το αυγό που μπαίνει στο ψυγείο, κινδυνεύει γρήγορα να σπάσει, σύμφωνα με το BBC Good Food.
3) Τρίμματα ψωμιού: Συστατικό σε πολλές συνταγές, κάνουν το πιάτο πιο τραγανό. Ωστόσο η υγρασία του ψυγείου, τα μαλακώνει και τα κάνει μια μάζα που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά μετά.

4) Φαγητά που είναι καυτά: Το φαγητό δεν θα πρέπει να μπαίνει ποτέ στο ψυγείο καυτό σύμφωνα με το BBC Good Food λόγω του ότι αναπτύσσονται βακτήρια.

5) Αγγούρια: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, σύμφωνα με το Playbuzz. Το ίδιο ισχυεί για πολλά από τα λαχανικά και φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

6) Φαγητά που δεν είναι καλά συσκευασμένα: Απλά γιατί η υγρασία του ψυγείου – που μπορεί να εισχωρήσει- μπορεί να τα καταστρέψει.