Παρακολουθείτε τακτικά εκπομπές μαγειρικής και θαυμάζετε τα μαγικά χέρια των σεφ που σε λίγα μόλις λεπτά καταφέρνουν να δημιουργήσουν τα πιο λαχταριστά – έτσι φαίνονται τουλάχιστον – πιάτα και τα πιο ονειρεμένα γλυκά.
Επειτα, αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μην έχουν κάψει ποτέ ένα φαγητό και να μην έχουν καταστρέψει ένα μαγειρικό σκεύος σε «ζωντανό» χρόνο;
Πιθανότατα να είναι όλα θέμα ταλέντου ή γνώσεων. Θα μπορούσε άραγε η δική σας επένδυση σε μια σχολή μαγειρικής να σας βοηθήσει, για να εξελίξετε τις γνώσεις σας, μέχρι να φτάσετε στο δικό τους επίπεδο;
Πριν πάρετε την απόφαση, εμείς σας λέμε ότι δεν είναι απαραίτητο, να είστε ο Τζέιμι Ολιβερ για να κατέχετε καλά την τέχνη της κουζίνας. Μικρά μυστικά είναι δυνατόν να σας βελτιώσουν, να σας διορθώσουν, ώστε να δείτε τη διαφορά στα πιάτα σας σε μόλις 30 ημέρες.
- Ακονίστε τα μαχαίρια σας, για να τα χρησιμοποιήσετε κατά την κοπή των τροφών όπως ακριβώς οι σεφ.
- Μάθετε να κόβετε το κρεμμύδι, αφαιρώντας το «καπάκι» του στο πάνω μέρος, ξεφλουδίζοντας το κι έπειτα, κόβοντάς το κάθετα σε ροδέλες, τις οποίες θα τεμαχίσετε οριζόντια.
- Εξελίξτε τον τρόπο που μαγειρεύετε το ρύζι, εφαρμόζοντας την αναλογία: 1 κούπα ρύζι, 2 κούπες νερό.
- Την τέταρτη ημέρα αφιερώστε χρόνο για να μάθετε τον τρόπο που μαγειρεύονται τα αβγά ποσέ. Σπάστε πρώτα το αβγό σε ένα μπολάκι, πριν το ρίξετε στο βραστό νερό.