Τι θα σου συμβεί αν λες σε όλα ναι για ένα μήνα  | 0 bovary.gr
Τι θα σου συμβεί αν λες σε όλα ναι για ένα μήνα | 0 bovary.gr
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

Τι θα σου συμβεί αν λες σε όλα ναι για ένα μήνα


«Εχω να ξυπνήσω νωρίς αύριο», «Εχω πολλή δουλειά και θα ξενυχτήσω», «Εχω να βγάλω το σκύλο βόλτα» και άλλες, ατέλειωτες (τετριμμένες ή πρωτότυπες) δικαιολογίες που βάζουν όρια στους άλλους.

Εχεις σκεφτεί ποτέ ότι τα «όχι» που λες μπορεί να σου στερούν στιγμές που ούτε είχες τολμήσει να φανταστεί; Οτι το καθημερινό, καλά οριοθετημένο πρόγραμμά σου που δεν παρεκκλίνει μπορεί να μην σου επιτρέπει να ζεις με πάθος; Τι μπορεί να συμβεί αν δοκιμαστικά, για έναν μήνα, έλεγες «Ναι» σε όλα;

1) Ισως ζούσες πράγματα που δεν φανταζόσουν, που δεν είναι στα μέτρα σου: Ενα πάρτυ σε ένα μέρος που δεν έχεις ξαναπάει γίνεται σε μια ώρα που κάνεις πάντα κάτι συγκεκριμένο. Δοκίμασε να βγεις έξω από το πρόγραμμά σου και να πας. Μπορεί να περάσεις καλά, μπορεί και να μην περάσεις καλά. Εσύ όμως θα έχεις ζήσει τη διαφορετική εμπειρία.

2) Γνωρίζεις καινούρια άτομα – κάνεις φίλους: Οταν κάνεις κάθε μέρα τα ίδια πράγματα τότε δεν μπορεί να έρθει κάποια καινούρια γνωριμία ή να διευρυνθεί ο κοινωνικός σου κύκλος. Από κάτι ξαφνικό, μπορεί να δημιουργηθεί κάτι ουσιαστικό.

3) Ανακαλύπτεις νέα πράγματα για τον εαυτό σου: Μπορεί να αποκτήσεις ξαφνικά μια νέα συνήθεια. Πχ. Σε κάλεσαν για roller skate; Μπορεί να σου αρέσει τόσο πολύ που να γίνει μια συνήθεια που θα υιοθετήσεις!

4) Πες ναι σε πράγματα που ξέρεις ότι σε κάνουν ευτυχισμένη: Πόσες φορές έχεις πει όχι σε πράγματα που σε ευχαριστούν (σε μια δραστηριότητα με την οικογένειά σου ή με τον σύντροφό σου, σε μια βόλτα με φίλους) για να πεις ναι πχ στη δουλειά;

5) Θα εκτιμήσεις περισσότερο τον διαθέσιμο χρόνο σου: Κάθε ώρα θα έχει αξία για σένα για να τα προλάβεις όλα!