Εσύ πιστεύεις στην αγάπη με το πρώτο σεξ; Επιστήμονες εξηγούν | 0 bovary.gr
Εσύ πιστεύεις στην αγάπη με το πρώτο σεξ; Επιστήμονες εξηγούν | 0 bovary.gr
ΠΡΩΤΑ ΣΕΞ

Εσύ πιστεύεις στην αγάπη με το πρώτο σεξ; Επιστήμονες εξηγούν


Αν σου έλεγαν πως στο σεξ μαθαίνεις περισσότερα για τον άλλο απ' ότι στα ραντεβού, πώς θα σου φαινόταν;

Ισως το σεξ να μπορούσε να μας αποκαλύψει περισσότερα από ότι ένας απογευματινός καφές ή μια βραδινή έξοδος για ποτό, μιας και η χημεία δύο κορμιών λέει πολλά περισσότερα.

«Η πρώτη φορά που κάνουμε σεξ με κάποιον είναι μια πραγματική κλιμάκωση, ένα οριακό σημείο. Μπορείς να δεις το πρόσωπο του άλλου καθαρά, να τον μυρίσεις, να τον γευτείς, να τον ακούσεις, να τον αισθανθείς», αναφέρει η Ελεν Φίσερ από το Ινστιτούτο Kinsey και προσθέτει:

«Μπορείς να μάθεις αν ο άλλος έχει χιούμορ στο κρεβάτι, να αν είναι χαλαρός, φρόνιμος ή άτακτος. Ο εγκέφαλος συγκεντρώνει ένα τεράστιο ποσοστό πληροφοριών σχετικά με κάποιον».

Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σε κάνουν  να ερωτευτείς το ταίρι σου από το πρώτο σεξ, με την Δρ. Φίσερ να εξηγεί το γιατί:

«Κάθε διέγερση των γεννητικών οργάνων μπορεί να ανεβάσει το σύστημα ντοπαμίνης του εγκεφάλου, η οποία είναι βασικό συστατικό στο να αισθανθεί κάποιος μια έντονη ρομαντική αγάπη. Στη συνέχεια, στον οργανισμό υπάρχει μια πλημμύρα ωκυτοκίνης και βασοπρεσίνης, οι οποίες συνδέονται με την προσκόλληση. Ετσι, όταν κάνουμε σεξ, μπορούμε να ερωτευτούμε χάρη στη ντοπαμίνη και να αισθανθούμε μια πιο βαθιά σύνδεση».

Εύλογα βέβαια θα αναρωτιέσαι αν κάτι πάει λάθος σε περίπτωση που δεν νιώσεις αυτή τη βαθιά σύνδεση με το ταίρι σου μετά το σεξ. Μην νομίζεις πως υπάρχει πρόβλημα, μιας και οι γυναίκες μπορεί να κάνουν σεξ για πολλούς λόγους, πέρα από τη σχέση. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν το σεξ όπως και οι άνδρες, για ευχαρίστηση, χωρίς δεσμεύσεις. Μπορεί να κάνουν θεϊκό σεξ με κάποιον, γνωρίζοντας πως δεν θέλουν μακροχρόνια σχέση. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως το καλό σεξ δεν ενεργοποιεί τα συστήματα του εγκεφάλου που ωθούν στον ρομαντισμό και την προσκόλληση.

Τώρα, αν κάνεις κακό σεξ, θα καταλάβεις πιο γρήγορα πως με αυτόν τον άνθρωπο δεν έχεις και πολύ μέλλον. Φυσικά, το πρώτο σεξ δεν είναι και το πιο χαρακτηριστικό δείγμα, μιας και έρχεσαι σε επαφή με ένα εντελώς ξένο σώμα, του οποίου δεν ξέρεις τι αρέσει και τι όχι.