Με τους χώρους εστίασης που προσφέρουν διαιτητικά μενού να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, ο υγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής έχει γίνει ένα από τα τρεντς των τελευταίων χρόνων.
Πρωταγωνιστές σε αυτή τη μανία είναι τα λαχανικά που κάνουν τη δική τους επανάσταση και από παρεξηγημένες τροφές, αφού δεν βρίσκονταν στις πρώτες προτιμήσεις των καταναλωτών πάντοτε, πια γεμίζουν ασφυκτικά τα ψυγεία σε κάθε νοικοκυριό.
Η ποικιλία τους μεγάλη και η θρεπτική τους αξία τεράστια, αφού αποτελούν απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, χάρη στην περιεκτικότητα τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες, βιταμίνες, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα πολύτιμα στοιχεία.
Απολαμβάνονται βραστά, ψητά αλλά και στην πιο εύκολη εκδοχή τους: ωμά σε μορφή σαλάτας, που μπορεί είτε να συνοδεύσει ένα μενού είτε να αποτελέσει από μόνη της ένα πλήρες γεύμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σαλάτες που μοιάζουν με πανδαισίες, με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, τα αρώματα και τις γεύσεις!
Πως όμως αυτή η τόσο υγιεινή τροφή μπορεί να βλάψει την υγεία σας;
Ο γαστρεντερολόγος Robynne Chutkan εξηγεί, ότι είναι πιθανό να αισθανθεί κανείς έντονο και ενοχλητικό πρήξιμο μετά την κατανάλωση μιας σαλάτας και αυτό γιατί προηγουμένως την έχει μετατρέψει σε «μπέργκερ» χωρίς να το καταλάβει.
Ετσι, αν ποτέ νιώσετε την ίδια αυτή δυσφορία και αναζητάτε τον ένοχο, θα ξέρετε ποιος από τους παρακάτω παράγοντες ευθύνεται.