pexels.com
pexels.com
ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ

Συζυγική απιστία- Πως να εμπιστευτείς ξανά έναν άντρα και να φτιάξεις τη ζωή σου


Οταν δυο άνθρωποι δημιουργούν έναν ερωτικό δεσμό ή αποφασίζουν να παντρευτούν, τότε κοινός στόχος τους είναι να μπορέσουν να ζήσουν μαζί και να διατηρήσουν την αγάπη, την αφοσίωση, το σεβασμό και την αποκλειστικότητα, παραμένοντας πιστοί ο ένας στον άλλο.

Αυτό το όνειρο όμως συχνά αποτυγχάνει, γιατί οι άνθρωποι πολλές φορές γίνονται ευάλωτοι σε πειρασμούς και παραστρατούν. Οι λόγοι πολλοί. Αλλοτε για επιβεβαίωση, άλλοτε για εκδίκηση ή λόγω απωθημένου ή γιατί κανείς θέλει να ξεφύγει από την ρουτίνα της σεξουαλικής του ζωής.

Η απιστία δεν είναι καθόλου ευχάριστη εμπειρία. Οι αρνητικές συνέπειες αυτού του επεισοδίου επηρεάζουν ψυχολογικά και τις δυο πλευρές και καταστρέφουν στις περισσότερες των περιπτώσεων τη σχέση.

Το «θύμα» όμως είναι εκείνο που καλείται να την αναγνωρίσει, να την αποδεχτεί, να την αντιμετωπίσει και εν τέλει να την ξεπεράσει, για να μπορέσει να προχωρήσει στη ζωή του χωρίς προβλήματα.

Αναρωτιέστε πόσο εύκολο και εφικτό είναι αυτό, όταν έχετε χάσει την αίσθηση της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και της οικειότητας με τον άνθρωπο σας, ώστε να μπορείτε να κοιτάξετε κατάματα τον επόμενο άνδρα και να τον πιστέψετε;

Το μυστικό είναι να μπορέσετε να τα βρείτε με τον εαυτό σας, μετά την απογοήτευση και οι παρακάτω συμβουλές υπόσχονται να σας βοηθήσουν.

Το παρελθόν δεν καθορίζει το μέλλον σας

Κατά ένα βαθμό το παρελθόν και οι εμπειρίες του μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον σας και τις επιλογές σας, όχι όμως να το καθορίσουν. Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος σας πλήγωσε με την απιστία του, δεν σημαίνει ότι αυτό θα επαναλαμβάνεται όλα τα χρόνια της ζωής σας. Αν κάποια συμπεριφορά σας υπενθυμίζει τις καταστάσεις αυτές, καλό θα ήταν να τις αποφύγετε, ενώ πρέπει να απαλλάξετε τη σκέψη σας από προκαταλήψεις.

Ελκύετε αυτό που σκέφτεστε

Οι πεποιθήσεις που έχετε ως προς τις ερωτικές σχέσεις αλλά και τους άνδρες, έπειτα από αυτήν την εμπειρία, μπορούν είτε να σας πάνε ένα βήμα παρακάτω είτε να σας «κολλήσουν» στο παρελθόν. Επίσης, ελκύετε ανθρώπους με βάση όσα πιστεύετε. Ετσι, ένας από τους λόγους που αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε ένα νέο σύντροφο στη ζωή σας είναι επειδή ακριβώς ζείτε με αυτή την αρνητική σκέψη.

Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας

Οταν δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε άλλους ανθρώπους, τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει γιατί δεν δείχνετε καμία μα καμία εμπιστοσύνη στον ίδιο σας τον εαυτό. Πρέπει λοιπόν να πιστέψετε, ότι είστε ένας υπέροχος άνθρωπος, παρά τα όσα συνέβησαν στην προηγούμενη σχέση σας, που κατέληξε στο χωρισμό. Για να κάνετε μια αρχή, χρησιμοποιήστε το εξής τρικ: σημειώστε 30-40 φορές που πήρατε σοβαρές αποφάσεις και το κάνατε επειδή εμπιστευτήκατε το ένστικτο και τις δυνάμεις σας.

Αναγνωρίστε ότι δεν φταίτε εσείς

Κανείς δεν πρόκειται να υπερασπιστεί έναν άνθρωπο που απάτησε τη/ το σύντροφο του, όμως θα πρέπει να κατανοήσετε, ότι δεν ήσασταν εσείς η αιτία του κακού, αλλά οδηγήθηκαν εκεί εξαιτίας της δικής τους λανθασμένης σκέψης και απόφασης.

Φροντίστε την εικόνα σας

Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσετε να φροντίζετε και να περιποιείστε ξανά την εξωτερική σας εικόνα, την ευεξία, τη φυσική σας κατάσταση και την υγεία σας. Αυτό θα σας βοηθήσει αν αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας σταδιακά και να πιστέψετε, ότι αξίζετε πολλά περισσότερα από τη θλίψη και την απογοήτευση που σας «χάρισε» η/ο πρώην.