shutterstock
shutterstock
COFFEE BREAK

Βάλε το νερό να βράσει, γυμνάσου 5 λεπτά και χάσε 1.000 θερμίδες την ημέρα!


Καθημερινά παλεύετε με το ξυπνητήρι, που σας υπενθυμίζει, πως πρέπει να αφήσετε το κρεβάτι σας και να αρχίσετε να ετοιμάζεστε για τη δουλειά.

Και ποια είναι η πρώτη πρωινή συνήθεια που θα σας δώσει ένα μικρό boost ενέργειας και θα σας επαναφέρει στην πραγματικότητα; Μια κούπα καφέ ή ένα ζεστό τσάι!
Τις περισσότερες όμως φορές, ο χρόνος αναμονής μέχρι το βράσιμο του νερού μοιάζει ατέλειωτος και επειδή το πρωινό ξύπνημα δεν είναι μια τόσο ευχάριστη απόφαση, τείνετε να τον περνάτε ξαπλωμένες / οι στο κρεβάτι σας.
Ιδού όμως ένας πολύ σοβαρός λόγος για να βγείτε από τα παπλώματα και να τον εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, βελτιώνοντας τη φυσική σας κατάσταση.
Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις γυμναστικής, που δημιουργήθηκαν με βάση τον απαιτούμενο χρόνο αναμονής για το βράσιμο του νερού, οι οποίες υπόσχονται να σας χαρίσουν μια καλλίγραμμη σιλουέτα. 
Καθεμία από αυτές σας απαλλάσσει από 150 με 200 θερμίδες τη φορά και δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε λεπτά, ενώ αν τις εκτελέσετε όλες κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να κάψετε 1000 θερμίδες!
Ξεκινήστε τη μέρα σας με γιόγκα 
Αυτή η πρακτική σας βοηθάει να κινηθείτε καλύτερα, βελτιώνει την ευελιξία και την ελαστικότητα, δυναμώνει τους μύες και ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη. Κάντε πλάγιες εκτάσεις και κάμψεις του κορμού προς τα εμπρός.

shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock

Αυξήστε την ένταση πριν το δεκατιανό και γεμίστε ενέργεια

Σκοπός αυτού του πεντάλεπτου είναι να σας δώσει λίγη ενέργεια τη στιγμή εκείνη της ημέρας, που πιθανότατα να αρχίσετε να αισθάνεστε κούραση. Κάντε 2 ανατάσεις με αναπήδηση και επιτόπιο τζόκινγκ. Χαλαρώστε για 15 δευτερόλεπτα. Επειτα, εκτελέστε την άσκηση mountain climber για 45 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε. Συνεχίστε με 45 δευτερόλεπτα burpees.

 

shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock

Αναζωογονηθείτε το μεσημέρι

Ξεκινήστε με κάμψεις  (45 δευτερόλεπτα) και χαλαρώστε για 15 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε με side plank δηλαδή σανίδα, στηρίζοντας το σώμα σας στη μια πλευρά στο στρώμα γυμναστικής και προσπαθήστε να αγγίξετε το γόνατο σας με τον αγκώνα σας. Χαλαρώστε για 15 δευτερόλεπτα. Τονώστε τους μύες σας με front kicks, δηλαδή πρόσθια κλωτσιά με βαθύ κάθισμα.

shutterstock
shutterstock

Διώξτε το στρες και το άγχος της δουλειάς μετά το σχόλασμα

Κάντε πηδήματα στηρίζοντας το σώμα σας στα χέρια σας ( frog jumps) για 45 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε και συνεχίσεις με άρσεις γονάτων. Ξεκουραστείτε για 15 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε με burpees για 45 δευτερόλεπτα 

pinterest
pinterest
shutterstock
shutterstock

Χαλαρώστε πριν από τον ύπνο σας

Κάντε εκτάσεις και στα δυο σας πόδια εναλλάξ, στηρίζοντας τον κορμό στο ένα πόδι επάνω στο στρώμα γυμναστικής και τεντώνοντας το άλλο προς τα πίσω. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα. Συνεχίστε με half sleep για 30 ακόμα δευτερόλεπτα.

shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock