Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
24|01|2017 09:55
SHARE
ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ

Νέα έρευνα σοκ: Μόνο ένα μπέργκερ είναι ικανό να αλλάξει το μεταβολισμό σου


Ένα λιπαρό γεύμα, όπως ένα μπέργκερ με τυρί και πατατάκια είναι αρκετό για να αλλάξει εντελώς ο μεταβολισμός σου,σύμφωνα με νέες έρευνες.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η συχνή κατανάλωση φαγητών γεμάτο με λιπαρά, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ινσουλίνης και να αυξήσει τα «κακά» λιπαρά.

Έτσι ένα μπέργκερ με τυρί και πατατάκια μπορεί να αλλάξει εντελώς τον μεταβολισμό σου, προκαλώντας αλλαγές που σχετίζονται με τον διαβήτη σου και το ήπαρ σου.

Βέβαια, οι ειδικοί επισημαίνουν πως όσοι κάνουν ατασθαλίες μία φορά στο τόσο δεν κινδυνεύουν, όσο αυτοί που το κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι ερευνητές στο «Γερμανικό Κέντρο για τον Διαβήτη» στο Ντύσερντολφ έδωσαν σε άντρες από 20-40 ετών να πιούν ένα ποτό από φοινικέλαιο με γεύση βανίλιας.

Το φοινικέλαιο περιείχε ουσιαστικά παρόμοια ποσότητα από κορεσμένο λίπος με μία πίτσα πεπερόνι ( 8 κομμάτια) ή με ένα κανονικό μπέργκερ με τυρί και τσιπς.


 

Τα αποτελέσματα έδειξαν, λοιπόν, αυτό που προαναφέρθηκε, δηλαδή την αύξηση της συσσώρευσης λίπους και τη μείωση της ποσότητας της ινσουλίνης, η οποία είναι η βασική ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα.

«Ένα μόνο γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά θα μπορούσε να είναι αρκετό για να βλάψει το ήπαρ μας», έγραψε η ομάδα στο ηλεκτρονικό περιοδικό Journal of Clinical Investigation.

«Γνωρίζουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών μπορεί να συνδέεται με την μείωση της ινσουλίνης και γι΄αυτό η μελέτη αυτή μας δίνει μία εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό του σώματος μας όταν τρώμε ένα μπέργκερ ή κάτι παρόμοιο," είπε ο Δρ Μπερνς.