Μπορεί πολλά από αυτά να τα συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή, όμως σίγουρα για μερικά δεν ξέρετε την ιστορία τους, ή ίσως αγνοείτε μερικά στοιχεία που μπορεί να σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη για τι επιλέγετε να τρώτε.
Άλλες πάλι τροφές έχουν περίεργες ιδιότητες, ή χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων που ποτέ δεν είχατε φανταστεί.
1) Η σοκολάτα ήταν νομισματική μονάδα την εποχή των Ίνκας και των Αζτέκων στο Μεξικό.
2) Τα μήλα, τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα ανήκουν στην κατηγορία των ρόδων. Αν όμως προσφέρετε μια τσάντα φιρίκια σε κάποιον, δεν ξέρω πόσο θα ενθουσιαστεί, αν και κοστίζουν πολύ φθηνότερα από ό,τι ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα.
3) Τα κοτόπουλα σήμερα περιέχουν 266% περισσότερο λίπος από ό,τι πριν από σαράντα χρόνια.
4) Το μέλι αποτελείται από δύο βασικά συστατικά: το νέκταρ των λουλουδιών και τον εμετό των μελισσών. Επίσης δεν χαλάει, αν δεν ζαχαρώσει, και μπορεί να διατηρηθεί έως και 3000 χρόνια.
5) Στον Μεσαίωνα, η κοτόσουπα, που σήμερα πολλοί την ταυτίζουν με νοσοκομειακό φαγητό, θεωρούνταν αφροδισιακή.
6) Τα fortune cookies, που ανοίγουμε με λαχτάρα μετά από ένα κινέζικο γεύμα εφευρέθηκαν στον Σαν Φραντσίσκο το 1900.
7) Tα αράπικα φιστίκια είναι βασικό συστατικό της δυναμίτιδας.
8) Κανένα φαγητό δεν παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, εκτός από το μητρικό γάλα.
9) Στο αεροπλάνο κανένα φαγητό δεν μας αρέσει ιδιαίτερα, γιατί η γεύση και η όσφρησή μας μειώνονται την ώρα της πτήσης κατά 20 έως 50%.
10) Η Ινδία κατέχει τα πρωτεία στην χαμηλότερη κατανάλωση κρέατος ανά άτομο, ενώ οι Αυστραλοί είναι οι πιο κρεατοφάγοι του πλανήτη. Μετά ακολουθούν οι Αμερικανοί.