Toyboy trend: Γιατί πλέον οι γυναίκες προτιμούν τους μικρότερους άντρες | 0 bovary.gr
Toyboy trend: Γιατί πλέον οι γυναίκες προτιμούν τους μικρότερους άντρες | 0 bovary.gr
SUGAR MUMMIES

Toyboy trend: Γιατί πλέον οι γυναίκες προτιμούν τους μικρότερους άντρες


Από τη Μαντόνα στη Σούζαν Σάραντον, την Κάιλι Μινόγκ, την Κέιτ Μος, τη Μαράϊα Κάρεϊ, φαίνεται πως ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που από ορισμένη ηλικία και πάνω αναζητούν τη συντροφιά και τον έρωτα στην αγκαλιά ενός νεότερου άντρα. Και σε ορισμένες περιπτώσεις η διαφορά μετράει δεκαετίες.

Για παράδειγμα, η 48αρα Κάιλι ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι είναι πρόθυμη να αποκτήσει το επώνυμο  του 29χρονου αρραβωνιαστικού της, Τζοσουά Σάσε, όταν παντρευτούν. Ενώ η Κέιτ Μος που είναι 43 ετών, διατηρεί σχέση με τον Κάουντ Νικολάι φον Μπίσμαρκ – ετών 29- και η γυναίκα που δημιούργησε το  «Net-a-Porter», Νάταλι Μάσενετ είναι ζευγάρι με τον σχεδιαστή μόδας Ερικ Τόρστενσον, ετών 38.

Ομως το λεγόμενο «toyboy trend» δεν αφορά μονάχα τον κόσμο των σελέμπριτις και τη σόουμπιζ, αφού σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μικρότερους άνδρες αναζητούν και οι γυναίκες της διπλανής πόρτας.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση αυτή την έρευνα προκύπτει ότι το 1/3 των γυναικών ηλικίας 40 έως 69 βγαίνουν με νεότερους άνδρες, με τη λέξη «νεότερους» να προσδιορίζει μια διαφορά ηλικίας της τάξεως των δέκα ή περισσότερων ετών.

Αν το κίνητρο για τις διάσημες κυρίες είναι να διατηρήσουν το ενδιαφέρον της δημοσιότητας και να προκαλέσουν μέσα από τέτοιου είδους επιλογές στη ζωή τους,  ποια είναι η ουσιαστική όμως αλλαγή που πραγματοποιείται στην κοινωνία;

mirror.co.uk
mirror.co.uk

Πρόκειται για την αλλαγή στον ρόλο των γυναικών μεγαλύτερης ηλικίας και ειδικότερα για την αυξανόμενη κυριαρχία τους, οι οποίες ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο ισχυρές σεξουαλικά, δυναμικές και εξωστρεφείς.

Παράλληλα, η ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση που δείχνουν προς τον εαυτό τους τις κάνει να αποκτούν μια πολύ πιο νεανική εικόνα.

Ομως ταυτόχρονα με αυτή την «άνοδο», αλλάζει και ο ρόλος των νέων αντρών, καθώς αυτοί οι γοητευτικοί τύποι παίζουν πια τον ίδιο ρόλο με τις όμορφες νεαρές γυναίκες που κάποτε ήταν «της μόδας» να διατηρούν σχέσεις με οικονομικά ευκατάστατους μεγαλύτερους άνδρες.

Η υποχρέωση τους είναι να παραμένουν σέξι και υπάκουοι. Η έννοια του «sugar daddy» έχει πια αντικατασταθεί από αυτή του «sugar mummy».

Η αλλαγή στις σχέσεις των φύλων συνδέεται τόσο με την οικονομική, όσο και με την κοινωνιολογική πραγματικότητα.

Σύμφωνα μάλιστα με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Νορθγουέστερν Αλις Ιγκλι, οι βαθιές αλλαγές στους κοινωνικούς ρόλους επηρεάζουν τις σεξουαλικές συναναστροφές μας.

Οι μέρες εκείνες που οι μέσης ηλικίας γυναίκες έπρεπε να φορούν συγκεκριμένο μήκος φούστας, να αφήνουν τα μαλλιά τους να γκριζάρουν και να έχουν περιορισμένη δημόσια ζωή αποτελούν παρελθόν.

dailymail
dailymail

Σήμερα, κατακτούν ηγετικές θέσεις στον επαγγελματικό τομέα, είναι οικονομικά ανεξάρτητες, γνωρίζουν όλα τα μυστικά για να κρατήσουν μακριά τα σημάδια του χρόνου και είναι συχνά σινγκλ χάρη στα διαζύγια.

Απολαμβάνουν όπως χαρακτηριστικά λέει η καθηγήτρια στην Dailymail, με μια φυσικότητα το κοινωνικό στάτους που προηγουμένως ανήκε στους άνδρες, ενώ πολλές υιοθετούν και συμπεριφορές του αντίθετου φύλου, γεγονός που μπορεί να αλλάξει τον ορισμό της θηλυκότητας.

Τέλος, ο Τζο Χέμινγκς, σύμβουλος στις συντροφικές σχέσεις και ψυχολόγος θεωρεί ότι αυτή η τάση ασκεί πίεση στις γυναίκες, διότι βρίσκονται σε μια συνεχή ανάγκη για ανανέωση, για επιβεβαίωση ότι είναι «επίκαιρες».

Και ένας τρόπος για να βρουν αυτήν την επιβεβαίωση και να αποδείξουν πως παραμένουν ποθητές είναι να διατηρούν δεσμούς με μικρότερους ηλικιακά άνδρες, κάτι που από μόνο του ως γεγονός δημιουργεί μια αντίθεση: δεν υπάρχει τίποτα που να προδίδει το πέρασμα του χρόνου πιο ξεκάθαρα, από το να βρίσκονται δίπλα σε έναν νεότερο άνδρα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Χέμινγκς, υπάρχουν άλλοι καλοί λόγοι για να αναζητούν το σεξ και την αγάπη σε αυτούς: η έλλειψη συνομήλικων ανδρών με τα ιδανικά χαρακτηριστικά, αφού οι περισσότεροι είναι δεσμευμένοι.

telegraph.co.uk
telegraph.co.uk