5 εντατικές δίαιτες που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ | 0 bovary.gr
5 εντατικές δίαιτες που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ | 0 bovary.gr
SUPER FAST

5 εντατικές δίαιτες που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ


Λέγεται ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και για αυτό κανείς θα πρέπει να τρώει σαν βασιλιάς.

Δεν είναι λίγες όμως οι φορές που θα έχετε διαβάσει ότι διάφορες δίαιτες ακυρώνουν πολλά από όσα μέχρι τώρα γνωρίζατε σχετικά με την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Στην προσπάθεια σας να χάσετε βάρος αναλογίζεστε λοιπόν, μήπως πράγματι θα χρειαζόταν να κάνετε μια δραστική αλλαγή στη διατροφή σας, που ίσως σας χαρίσει το σώμα που πάντα ονειρευόσασταν, βοηθώντας σας να χάσετε τα περιττά κιλά.

Παρόλα αυτά οι διατροφολόγοι διαφωνούν με τις δίαιτες εξπρές ή με εκείνες που περιορίζονται στη συγκεκριμένη πρόσληψη τροφών, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και οι πέντε παρακάτω, που συμβουλεύουν να μην ακολουθήσετε.

Δίαιτα αποτοξίνωσης με ρόφημα

Μπορεί η Μπιγιονσέ να έχασε βάρος για το ρόλο της στο Dreamgirls με τη συγκεκριμένη αποτοξινωτική δίαιτα εξπρές, αλλά το ρόφημα με λεμόνι, σιρόπι σφενδάμου και πιπέρι καγιέν αποδεικνύεται επικίνδυνο, ακόμα και θανατηφόρο, αν κανείς καταναλώνει μόνο αυτό για ημέρες.

Η δίαιτα της λαχανόσουπας

Πρόκειται για ένα πλάνο που βασίζεται στη λαχανόσουπα με κοτόπουλο. Αν και δεν είναι τόσο κακό, θα πρέπει να υπολογίσετε ότι ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερα θρεπτικά στοιχεία για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα και να αναπληρώσει όσα χάνει.

Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ

Πιστεύεται πως το συγκεκριμένο φρούτο με την ιδιαίτερη και πικρή γεύση είναι λιποδιαλυτικό για το λόγο αυτό πολλοί προτιμούν να καταναλώνουν ένα γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα. Ωστόσο οι γιατροί σημειώνουν πως πρόκειται για μια πολύ υγιεινή επιλογή για το πρωινό σας, αλλά δεν μειώνει το βάρος ως δια μαγείας.

Η δίαιτα του μπισκότου

Αν σας αρέσουν οι γλυκές λιχουδιές, αυτή η δίαιτα προτείνει να αντικαταστήσετε ένα ή δύο γεύματα την ημέρα με μπισκότα πρωτεΐνης. Ταυτόχρονα προτείνει την πρόσληψη 1000 θερμίδων ανά ημέρα, αριθμός που αντιστοιχεί στο μισό αυτού που συνιστούν οι γιατροί.

Η αποτοξινωτική δίαιτα Μάρθα Βάινγιαρντ

Υπόσχεται να αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα του σώματος σας. Αν απολαμβάνετε τους φρέσκους χυμούς φρούτων, τότε είναι πολύ πιθανό να υποκύψετε σε αυτήν. Η συγκεκριμένη αποτοξινωτική δίαιτα στηρίζεται στην πόση αποκλειστικά χυμών από λαχανικά, ζωμών και τσαγιού από βότανα για 21 ημέρες. Ομως μόλις αρχίσετε να καταναλώνετε και πάλι στέρεα τροφή και κανονικά γεύματα, το βάρος θα επιστρέψει στη θέση του.