Άλλοι τον παραγγέλνουν παγωμένο, άλλοι ζεστό, γλυκό, μέτριο ή σκέτο.
Παρά το γεγονός πως η προσωπική σας συνταγή για τον τέλειο καφέ μπορεί να είναι απλά αδιαπραγμάτευτη, μια νέα έρευνα έρχεται να ταρακουνήσει εκείνους που πίνουν το αγαπημένο τους ρόφημα με γάλα και ζάχαρη. Για να μην μιλήσουμε για κρέμες γάλακτος, σιρόπια κτλ.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, όσοι δεν πίνουν τον καφέ τους σκέτο, τείνουν να υιοθετούν πιο ανθυγιεινές συνήθειες, γενικότερα. Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και για όσους πίνουν το τσάι με γάλα ή ζάχαρη.
Τι ακριβώς εννοεί η έρευνα αυτή;
Οι άνθρωποι που προσθέτουν γάλα και ζάχαρη δεν συνυπολογίζουν τα συστατικά αυτά στις θερμίδες που καταναλώνουν, με αποτέλεσμα να μην μειώνουν θερμίδες από άλλα γεύματα όπως το μεσημεριανό ή το βραδινό τους και έτσι, στην περίπτωση μάλιστα που πίνουν πάνω από έναν καφέ την ημέρα, να ξεφεύγουν κατά πολύ από το ημερήσιο όριο πρόσληψης θερμίδων.
Ο καφές είναι η μεγαλύτερη θερμιδική βόμβα
Οπως φαίνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία, πάντως, αυτοί που πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι η.. μειοψηφία! Δυο στους τρεις καταναλωτές καφέ επιλέγουν να προσθέσουν σε αυτόν ζάχαρη, γάλα ή κρέμα. Μεγαλύτερη... αντίσταση στη ζάχαρη παρουσιάζουν οι λάτρεις τπυ τσαγιού. Μόλις ένας στους τρεις καταναλωτές τσαγιού προσθέτει μέλι, γάλα, ζάχαρη ή κάποια κρέμα.