shutterstock
shutterstock
ΠΡΩΗΝ ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ

8 πράγματα που θα συμβούν αν συγκατοικήσεις με τον πρώην σου


Τα φοιτητικά χρόνια είναι μάλλον η πρώτη φορά στη ζωή σας, που φλερτάρετε με την ιδέα της συγκατοίκησης.

Είναι τότε που κάποιος από το πανεπιστήμιο ή η κολλητή σας ή ακόμα κι ένα από τα αδέρφια σας, σας πρότεινε να μοιραστείτε το ίδιο σπίτι για να μειώσετε τα έξοδα σας και να καταπολεμήσετε τη μοναξιά που πιθανότατα θα νιώθατε υπό άλλες συνθήκες.

Μια εμπειρία που είναι άλλοτε ευχάριστη και άλλοτε δυσάρεστη γιατί δεν μπορούν να λείπουν ποτέ τα ευτράπελα. Μια απόφαση που καλείστε να πάρετε κι όταν ο σύντροφος σας, με τον οποίο είστε τρελά ερωτευμένες, σας ανακοινώνει πως είναι έτοιμος να μπει σε mood συμβίωσης κι εσείς θα το δεχτείτε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.

Τι γίνεται όμως, όταν ο χρόνος που περνάτε μαζί κάτω από την ίδια στέγη, φέρνει την τριβή, τις δυσκολίες, τις διαφωνίες και τελικά το χωρισμό, αλλά κανείς από τους δυο δεν μπορεί να μετακομίσει;

Μπορούν δύο πρώην σύντροφοι να μένουν στο ίδιο σπίτι μετά το χωρισμό, είτε ως φίλοι είτε ως απλοί συγκάτοικοι και να κυλούν όλα ήρεμα στην καθημερινότητα τους ή αυτό φαντάζει σενάριο κάποιας ρομαντικής ταινίας;

Η νεαρή Λουίζ Τζόι, μιλάει ανοιχτά στο metro.co.uk για αυτό που έζησε με τον πρώην σύντροφο της σε ένα κοινό σπίτι και παραδέχεται πως τελικά, το πάθημα του χωρισμού, έγινε μάθημα, αφού τις έμαθε οκτώ πολύτιμες αλήθειες.

Ποτέ δεν θα νιώσετε πραγματικά χωρισμένοι, αν κάποιος από τους δύο δεν φύγει

Είναι αδύνατο να καταφέρει κανείς να ξεκολλήσει συναισθηματικά από τη σχέση που τέλειωσε, όταν πρέπει να αντικρίζει τον άλλο καθημερινά. 

Ελάχιστοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι σας συμβαίνει και τους λόγους που μένετε μαζί

Οταν αναγκάζεστε να μείνετε κάτω από την ίδια στέγη και μετά το χωρισμό ο κόσμος και κυρίως το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον πιστεύει, ότι πρόκειται για έναν απλό τσακωμό, στον οποίο θα δώσετε άμεσα λύση. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι μια οικονομική δυσκολία ίσως μπαίνει πραγματικά εμπόδιο στην αλλαγή κατοικίας.

Είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε και πάλι μαζί στο κρεβάτι

Μπορεί να έχετε όλη την καλή διάθεση να συζητήσετε εκ των υστέρων με ωριμότητα όλα σας τα λάθη μέσα στη σχέση. Τότε όμως είναι πολύ πιθανό να έρθετε και πάλι κοντά και η νύχτα να σας βρει στο κρεβάτι και πάλι αγκαλιασμένους.

Θα χρειαστεί να πείτε ψέματα σε φίλους και συγγενείς

Ποιος θα άντεχε όλα αυτά τα γιατί που ξεστομίζουν σε κάθε άκουσμα χωρισμού οι φίλοι και οι συγγενείς; Μάλλον κανείς! Ετοιμαστείτε να πείτε μικρά ψέματα και να προσποιηθείτε πως είστε ακόμα μαζί.

Οι καυγάδες σας θα έχουν μεγάλη ένταση

Από το γεγονός ότι δεν σας φροντίζει πια όταν αρρωσταίνετε μέχρι το ότι θα φέρει τη νέα του σύντροφο στο σπίτι σας, τα νεύρα σας δεν πρόκειται να αντέξουν για πολύ και οι καυγάδες σας θα φανερώσουν τον πιο κακό σας εαυτό.

Τα διαφορετικά δωμάτια δεν είναι η λύση

Μια συγκατοίκηση σημαίνει ότι πέρα από συναισθήματα, μοιράζεστε και ανάγκες αλλά και αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Ο χωρισμός τα «κόβει» όλα αυτά στα δύο. Και αυτό δεν είναι ευχάριστο.

Αν έχετε γείτονες, θα σας μισήσουν

Οταν έχετε χωρίσει, αλλά εξακολουθείτε να μένετε μαζί με το ίδιο άτομο, τότε οι διαφωνίες σας γίνονται όλο και πιο έντονες και μάλιστα με το παραμικρό. Ποιος γείτονας ανέχεται όμως καυγάδες και φωνές τα μεσάνυχτα;

Το να προχωρήσετε στη ζωή σας είναι δύσκολη υπόθεση

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν μπορείτε να φλερτάρετε έστω και μέσα από το διαδίκτυο όταν ο πρώην είναι δίπλα σας; Η αν μπορείτε να καλέσετε το νέο σας δεσμό για δείπνο; Ο πρώην σύντροφος σας ενδέχεται να σας ζηλεύει και να θελήσει να σας παρακολουθήσει ή να σας βάλει εμπόδια.