shutterstock
shutterstock
«ΚΑΒΑΤΖΑ»

«Καβάτζα», η τακτική στις σχέσεις που έχει γίνει τρεντ! Μήπως είσαι και εσύ «θύμα»; Δες τα σημάδια


Breadcrumbing. Σε ελληνική μετάφραση, η αποστολή, αραιά και που, ερωτικών (επιφυλακτικών όμως) μηνυμάτων σε ένα σύντροφο, σε τυχαίες στιγμές, με σκοπό να διατηρήσει τις ελπίδες του πως μέσα από αυτό το φλερτ μπορεί να προκύψει μια σχέση στο μέλλον.

Mε άλλα λόγια είναι η αποστολή μηνυμάτων που και που με σκοπό να τον έχει ο άλλος (ο αποστολέας) σαν καβάτζα. 

Και όλο αυτό αποτελεί το τρεντ των σύγχρονων ερωτικών σχέσεων.

Βγαίνεις με έναν τύπο εδώ και αρκετό καιρό. Περνάτε πολύ ευχάριστες στιγμές μαζί, εσύ όμως δεν έχεις καμία διάθεση να δεσμευτείς και πάλι. Να το πας «σοβαρά» όπως συνηθίζεται να λέγεται. Και αυτό, γιατί έχεις απογοητευτεί ή κουραστεί από μια προηγούμενη εμπειρία.

Από την άλλη, εκείνος μοιάζει να είναι ο πιο ευτυχισμένος και ερωτευμένος άντρας στον πλανήτη, που δεν έχει μάτια για άλλη, που πετάει στα σύννεφα.

Κρέμεται από τα χείλη σου για μια σου λέξη, σε κοιτάζει μέσα στα μάτια κάθε φορά που συναντιόσαστε, περιμένοντας να δει τα δικά σου να λάμπουν. Αλλά εσύ ασχολείσαι μαζί του, όποτε δεν έχεις κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνεις και σαν να μην έφτανε αυτό, έχεις τον τρόπο να παίζεις με τα λόγια σου, για να τον ενθουσιάζεις και να τον κάνεις να ελπίζει.

Θυμήσου ποια ήταν η τελευταία φορά που του έστειλες μήνυμα και του ζήτησες να βγείτε. Μήπως όταν είχες τα νεύρα σου; Μήπως όταν σε ακύρωσε η κολλητή σου; Θυμήσου εκείνη την υπόσχεση που του έδωσες ότι θα γνωρίσει την οικογένεια σου σύντομα ή ότι θέλεις να κάνετε ένα ρομαντικό ταξίδι.

Πολύ πιο απλά θυμήσου ότι τον έχεις για καβάτζα! Οτι του δίνεις «ψίχουλα» και τον αφήνεις να ελπίζει.

Επειδή όμως μπορεί κι εσύ να την πατήσεις κάποια στιγμή, διάβασε τα βασικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι ο άλλος σε προορίζει για... καβάτζα!

  • Επικοινωνεί μαζί σου μέσω γραπτών μηνυμάτων ή σόσιαλ μίντια κάθε ένα με δύο μήνες.
  • Η επικοινωνία αυτή έχει σύντομο χαρακτήρα και δεν αφήνει ποτέ ελεύθερο τον εαυτό του για κουβέντα.
  • Αρνείται να κάνει σχέδια μαζί σου ή ακόμα να προγραμματίσει την επόμενη σας έξοδο.
  • Οι άνθρωποι που προτιμούν την καβάτζα από τη σταθερότητα και τη δέσμευση είναι συνήθως εκείνοι που θα σου μιλήσουν αργά τη νύχτα, την ώρα που κάθε άλλος φυσιολογικός άνθρωπος θα έπεφτε για ύπνο ή εκείνοι που παρακολουθούν όλο το ιστορικό των προσωπικών σου λογαριασμών στα σόσιαλ μίντια και αρκούνται στο λάικ, για να σε ρίξουν, παρά στην επικοινωνία. Η ακόμα κι ένας πρώην, που δεν έχει φτιάξει ακόμα τη ζωή του ή δεν μπορεί να σε ξεπεράσει.