Σεξολόγος συμβουλεύει: «Αυτό πρέπει να κάνουν καθημερινά τα ζευγάρια για να σώσουν τη σχέση τους» | 0 bovary.gr
Σεξολόγος συμβουλεύει: «Αυτό πρέπει να κάνουν καθημερινά τα ζευγάρια για να σώσουν τη σχέση τους» | 0 bovary.gr
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ

Σεξολόγος συμβουλεύει: «Αυτό πρέπει να κάνουν καθημερινά τα ζευγάρια για να σώσουν τη σχέση τους»


Σχέση χωρίς συχνό σεξ δεν θα κρατήσει δηλώνει η σεξολόγος Κρίσταλ Γουντμπριτζ στο Independent.

Εν ολίγοις, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο φανταζόμασταν. Το μυστικό για να κρατιούνται οι ισορροπίες στο ζευγάρι είναι το σεξ. To συχνό σεξ. Και σεξ δεν σημαίνει γδύνομαι, κάνω την πράξη, σηκώνομαι από το κρεβάτι ή γυρίζω πλευρό και κοιμάμαι. Σεξ σημαίνει επικοινωνώ. Και αυτό το κομμάτι επικοινωνίας του ζευγαριού θα πρέπει να είναι –αν είναι εφικτό- ακόμα και καθημερινό.

Αρθρα επί άρθρων, μελέτες και συζητήσεις για το τι θα κρατήσει την σεξουαλική ζωή του ζευγαριού ζωντανή. Η σεξολόγος αναφέρεται στο «schedule in time for sex». Προγραμμάτισε το σεξ.

Είναι τόσες οι υποχρεώσεις, τέτοιο το άγχος και η πίεση της καθημερινότητας που δεν μείνει χρόνος, ούτε για σεξ, ούτε καν για μια απλή συζήτηση μεταξύ των συντρόφων. Στο σεξ θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα, όση κούραση κι αν υπάρχει. Η γιατρός αναφέρει ότι το 60% των ζευγαριών που έχουν σεξουαλικό πρόβλημα ανακαλύπτουν ότι τελικά αυτό που τα εμπόδιζε να κάνουν καλό σεξ ήταν η έλλειψη χρόνου. Δηλαδή πρακτικοί παράγοντες. Η γιατρός αναφέρει ότι αν μπορείς να κάνεις… χώρο στην καθημερινότητά σου για άλλα πράγμα, σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις χώρο και για σεξ. Και είναι πολύ σημαντικό.

«Τα ζευγάρια που έρχονται σε μένα μου λένε πάντα: δεν είχαμε χρόνο. Εχουμε δουλειές που μας τρώνε πολύ χρόνο, παιδιά, οικογενειακές υποχρεώσεις. Το πρόβλημα των ζευγαριών σήμερα είναι το ότι δεν βάζουν τις σωστές προτεραιότητες. Αν κάτι χρειάζεται στη σχέση παραπάνω χρόνο, τότε φρόντισε να του δώσεις χρόνο. Η κατεστραμμένη σεξουαλική ζωή είναι αποτέλεσμα που έχει χτιστεί μέρα με την ημέρα, δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη».

Όταν η σεξολόγος λέει στα ζευγάρια ότι πρέπει να προγραμματίζουν το σεξ, τότε τα περισσότερα της απαντούν ότι το σεξ δεν προγραμματίζεται, είναι κάτι αυθόρμητο. Τότε εκείνη τους απαντά ότι όπως προγραμματίζουμε το ραντεβού με τον γιατρό, τα meetings στη δουλειά και τις συναντήσεις με φίλους, έτσι θα πρέπει να βάζουμε στο πρόγραμμά μας και το σεξ. Θα πρέπει να είναι μια απόφαση. Ακόμα και αν δεν μπορούμε να αφιερώσουμε τη βραδιά μας στο σεξ, μπορούμε να αφιερώσουμε έστω μια ώρα.

Ένα τραγικό λάθος που κάνουν τα περισσότερα ζευγάρια είναι η σύγκριση της σεξουαλικής τους ζωής με την σεξουαλική ζωή άλλων ζευγαριών. Αυτό τους στερεί αυθορμητισμό, τα αγχώνει και σπάει αυτό τον μυστικό κώδικα που τα ενώνει.

TAGS