Πώς μια νεαρή έχασε 62 κιλά με τη βοήθεια μιας εφαρμογής στο κινητό της | 0 bovary.gr
Πώς μια νεαρή έχασε 62 κιλά με τη βοήθεια μιας εφαρμογής στο κινητό της | 0 bovary.gr
ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

Πώς μια νεαρή έχασε 62 κιλά με τη βοήθεια μιας εφαρμογής στο κινητό της


Η Τζάσμιν Νόρμαν είναι μια 24χρονη που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μιας και με τη ζωή της απέδειξε τι όταν θέλεις να πετύχεις το στόχο σου, μπορείς να τα καταφέρεις κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εχει αντιμετωπίσει δυο φορές προβλήματα υγείας, με ότι αυτό συυνπάγεται. Εχει βιώσει την απογοήτευση ενός χωρισμού και έχει πέσει θύμα ληστείας.

Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν κατάφερε να «φρενάρει» την Τζάσμιν, που μεταμόρφωσε το σώμα της και έχασε 62 ολόκληρα κιλά!

Στα έντεκα της χρόνια, η νεαρή διαγνώσθηκε με υποθυρεοειδισμό, ένα πρόβλημα στο θυρεοειδή που επηρεάζει το μεταβολισμό και την οδήγησε σε ταχεία αύξηση του σωματικού της βάρους κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Εφτασε να ζυγίζει 140 κιλά μιας και προτιμούσε την εύκολη λύση του τζανκ φουντ!

«Αρχισα να μεγαλώνω και να μεγαλώνω και τα επίπεδα του θυρεοειδή δεν παρέμεναν ποτέ αρκετά σταθερά», είπε χαρακτηριστικά στην Daily Mail Australia. «Ηθελα να βγω έξω και να καταναλώσω ότι τζανκ φουντ υπήρχε, όπως κάθε έφηβη/ος.»

dailymail.co.uk
dailymail.co.uk

Η Τζάσμιν προσπάθησε να ακολουθήσει μερικές δίαιτες για να μειώσει το βάρος της όμως απογοητευόταν διαρκώς, καθώς έπρεπε να αποφύγει το φαγητό που οι φίλοι της λάτρευαν.

Η εικόνα της είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την αυτοεκτίμηση της και άρχισε να κρύβεται, φορώντας υπερμεγέθη πουκάμισα, πουλόβερ και παντελόνια ακόμα και το καλοκαίρι.

Αναρωτιέστε πότε άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή της;

Τόσο ο χωρισμός, όσο και η ληστεία την έκαναν να δει τα πράγματα διαφορετικά. Η αλλαγή με το βάρος της ξεκίνησε γιατί ήξερε πως αυτό αποτελεί τη μοναδική κατάσταση που μπορεί να ελέγξει μια και έξω.

« Ηταν το μόνο πράγμα που μπορούσα να κάνω για την υγεία μου, κάτι για τον εαυτό μου, ώστε να μπορέσω να ξαναβρώ την Τζάσμιν», λέει.

dailymail.co.uk
dailymail.co.uk

Αποφάσισε λοιπόν να γίνει μέλος της εφαρμογής MyFitnessPal και άρχισε να παρακολουθεί οτιδήποτε έτρωγε, μειώνοντας τις θερμίδες καθημερινά στις 1200. Εβαλε τη γυμναστική στην καθημερινότητα της κι έκανε πεζοπορία με φίλους.

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά τους πρώτους πέντε μήνες, η γνωριμία της με τον τωρινό της σύντροφο την παρακίνησε ακόμα περισσότερο.

Τα πρώτα της 50 κιλά τα έχασε μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών το 2014, κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο για ένα κορίτσι που κατανάλωνε ένα κιλό παγωτό στο καθισιό.

Τώρα βρίσκεται στα 78 κιλά και έχει «πιάσει» το στόχο της, όμως αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα: το δέρμα της είναι πολύ χαλαρό πια.

«Δεν διαθέτω την κλασική σιλουέτα που θα μπορούσε να φορέσει άνετα ένα μπικίνι και να νιώσω υπερήφανη για αυτό. Φροντίζω να κρατάω συγκεκριμένη στάση σώματος ώστε το δέρμα μου να μην φαίνεται χαλαρό ή να μην κρέμεται», εξηγεί.

Η Τζάσμιν ξόδεψε περίπου 7.500 ευρώ για χειρουργική επέμβαση βελτίωσης της κατάστασης αυτής, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν τέλειο.

Τώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για μια νέα πλαστική που όπως λέει, θα τη βοηθήσει να νιώσει ξανά νέα και να μπορέσει να αναδείξει το σώμα της.

Τι κι αν αγχώνεται ακόμα και τώρα, όταν το βάρος της αυξάνεται λιγάκι; Πλέον μπορεί να κάνει δραστηριότητες, όπως το skydiving και επιθυμεί να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους, ενώ καλεί τις γυναίκες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να τον βάλουν σε προτεραιότητα.

dailymail.co.uk
dailymail.co.uk
dailymail.co.uk
dailymail.co.uk