8 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε μια γυναίκα που δεν έχει παντρευτεί | 0 bovary.gr
8 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε μια γυναίκα που δεν έχει παντρευτεί | 0 bovary.gr
21|02|2017 11:00
SHARE
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΜΕ

8 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε μια γυναίκα που δεν έχει παντρευτεί


Μπορεί να μην ζούμε πια στην εποχή που η γυναίκα παντρευόταν από τα 18 της για να κάνει οικογένεια και να μην μείνει στο ράφι, όμως ακόμα και σήμερα, η πίεση του γάμου είναι αρκετά εμφανής και μεγάλη.

Συχνά, χωρίς να το θέλετε ή ακόμα επειδή σας έχει πιάσει το άγχος ή και μια εμμονή, ζαλίζετε την ανύπαντρη φίλη ή συγγενή σας με ερωτήσεις ή συμβουλές.

Γιατί ανακατεύεστε όμως με πράγματα που δεν σας αφορούν και της προκαλείτε αμηχανία;

Αν δεν θέλετε να μείνετε εκτός λίστας γάμου εκείνη την τόσο σημαντική ημέρα της ζωής της, προσέξτε τις παρακάτω οκτώ ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ ξανά.​​​

  • « Μα, ο Κώστας και η Μαρία έχουν ήδη ορίσει την ημερομηνία του γάμου τους για αυτή τη χρονιά!»

Εννοείται πως η φίλη σας χαίρεται το ίδιο πολύ με εσάς για την ευτυχία και την ευλογία του συγκεκριμένου ζευγαριού, αλλά δεν χρειάζεται να τη συγκρίνεται και να της θυμίζετε, πως εκείνη δεν έχει καν ξεκινήσει το πλάνο του γάμου της.

  • «Είσαι βέβαιη πως δεν θέλεις να παντρευτείς τώρα;»

Σαφέστατα, αυτό είναι ένα ερώτημα που μπορεί να την απασχολεί καθώς περνούν τα χρόνια κι εκείνη παραμένει απλά αρραβωνιασμένη, όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ενδέχεται να συντρέχουν και καθυστερούν το γάμο. Αυτοί οι λόγοι όμως δεν αφορούν κανέναν άλλο παρά μόνο το ζευγάρι και είναι άβολο να γίνονται θέμα συζήτησης.

  • «Γιατί δεν σε κλέβει απλά όπως στις ταινίες;»

Το γεγονός ότι περιμένει να παντρευτεί είτε με πολιτικό είτε με θρησκευτικό γάμο, δηλώνει πολλά για το χαρακτήρα της και την άποψη που έχει για το συγκεκριμένο θεσμό γενικότερα. Ενώ όμως ο γάμος αποτελεί προτεραιότητα, η καριέρα ή οι οικονομικοί παράγοντες μπορεί να τον βάζουν σε άλλη μοίρα.

  • «Πότε θα πάμε για πρόβα νυφικού;»

Αναμφισβήτητα η αναζήτηση αλλά και πρόβα νυφικού είναι μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για τους συγγενείς, όσο και για τους φίλους σας. Ομως, αν η ερώτηση σας γίνεται χρόνια μετά τον αρραβώνα, το να προσπαθήσετε να αναγκάσετε – πιέσετε μια υποψήφια νύφη να ορίσει το χρόνο που θα βρει νυφικό, είναι μάλλον τρομακτικό·

  • «Θα φρεσκάρεις το δαχτυλίδι των αρραβώνων πριν την τελετή;»

Το γεγονός ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων κοσμεί το δάχτυλο της εδώ και χρόνια είναι μια πραγματικότητα που η ίδια γνωρίζει πολύ καλά και δεν χρειάζεται να της υπενθυμίσεις, πως πρέπει να το δώσει στο κοσμηματοπωλείο για να βγάλει τα σημάδια του χρόνου από πάνω του.

  • «Δεν θέλεις να σε συνοδεύσω στην εκκλησία πριν πεθάνω;»

Πρόκειται για ερώτημα που τίθεται ως επί το πλείστον από τον αδερφό ή τον μπαμπά της μέλλουσας νύφης. Βέβαια, η διατύπωση είναι λίγο μακάβρια και μάλλον μοιάζει με κακόγουστο αστείο.

  • «Εχεις ορίσει ημερομηνία γάμου;»

Μπορείτε να κάνετε αυτή την ερώτηση το πολύ δύο φορές, όμως αν επιμένετε να την επαναλαμβάνετε κάθε φορά που συναντάτε τη φίλη σας σε κάποια εκδήλωση, τότε πιθανότητα να ενοχληθεί.

  • «Πόσο καιρό είσαι αρραβωνιασμένη;»

Συνήθως η ερώτηση αυτή απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε πολύ καλά ή και σε εκείνους που τυχαίνει να βλέπετε ξαφνικά ένα δαχτυλίδι στο χέρι τους. Ομως προτιμήστε να περιοριστείτε στον ενθουσιασμό και τα «συγχαρητήρια», παρά στις λεπτομέρειες.