finedininglovers.com
finedininglovers.com
ΩΜΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!

Οι ακραίες και επικίνδυνες δίαιτες των σταρ του Χόλιγουντ


Οι διάσημοι αστέρες του Χόλιγουντ προσπαθούν διαρκώς να βρουν νέους τρόπους, που θα τους βοηθήσουν να χάσουν τα περιττά τους κιλά και να διατηρήσουν καλλίγραμμη τη σιλουέτα τους.

Παρόλα αυτά, θα έχετε διαβάσει ή ακούσει για δίαιτες παράξενες, όπως αυτές που δεν περιλαμβάνουν γλουτένη ή τις αποτοξινωτικές και θα νομίζετε πιθανότατα, πως αυτές αποτελούν νέες τάσεις στη διατροφή.

Κι όμως κάνετε λάθος!

Αν γυρίσετε το χρόνο εξήντα ή εβδομήντα χρόνια πίσω, θα διαπιστώσετε ότι σελέμπριτις όπως η Μέριλιν Μονρόε, εναπόθεταν τις ελπίδες τους για μείωση βάρους σε πολύ σκληρές και υπερβολικές δίαιτες, κάποιες από τις οποίες απαιτούσαν να μασήσει κανείς 700 φορές την τροφή πριν τη φτύσει ή να φάει παράσιτο.

Η ιστορικός διατροφής Χέλεν Ζόι Βάιτ, που έχει μελετήσει τις διατροφικές συνήθειες του 20ου αιώνα για περίπου 15 χρόνια, υποστηρίζει ότι αυτή η περίοδος ήταν γεμάτη από γελοίες και παράξενες δίαιτες, εξαιτίας του ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες ποθούσαν τις πιο αδύνατες σιλουέτες που έβλεπαν στα μίντια.

  • Η δίαιτα της ταινίας της Μαρία Κάλλας

Η δίαιτα της ταινίας προϋπέθετε την κατάποση ζωντανού παρασίτου, με την ελπίδα ότι αυτό θα απορροφούσε το φαγητό που κανείς κατανάλωνε και έτσι θα βοηθούσε στη μείωση του σωματικού βάρους.

Στην προσπάθεια της να βελτιώσει την εικόνα της η σοπράνο Μαρία Κάλλας έχασε περίπου 40 κιλά εφαρμόζοντας αυτή τη μέθοδο.

Η υψίφωνος όταν μπήκε για πρώτη φορά στο χώρο της όπερα αισθανόταν πολύ άνετα με τα κιλά της, που έφταναν τα 170, όμως σύντομα άλλαξε γνώμη αφού δέχτηκε κριτική από το σκηνοθέτη Λουτσίνο Βισκόντι και έτσι άρχισε να ψάχνει έναν τρόπο για να αλλάξει την εικόνα της.

Σε συνέντευξη της στον Εντουαρτ Ντόουνς η ίδια είχε πει: « Πάχαινα τόσο πολύ που ακόμα και η φωνητική μου ήταν πιο βαριά. Κουραζόμουν, ίδρωνα και δούλευα πολύ σκληρά. Δεν μπορούσα να κινηθώ ελεύθερα, δεν ήμουν καλά ούτε στην υγεία μου.»

apimages
apimages
  • Ωμά αυγά «χτυπημένα» στο γάλα για την Μέριλιν Μονρόε

Για να διατηρήσει αψεγάδιαστη τη σιλουέτα της, η θρυλική Μέριλιν έτρωγε για πρωινό, όχι κουάκερ, αλλά ωμά αυγά χτυπημένα στο γάλα!

Η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξη της το Σεπτέμβριο του 1952: « Μου έχουν πει ότι οι διατροφικές μου συνήθειες είναι περίεργες αλλά δεν το νομίζω. Αμφιβάλλω αν κάποιος γιατρός θα μπορούσε να προτείνει ένα πιο θρεπτικό πρωινό για μια κοπέλα που εργάζεται και βρίσκεται διαρκώς στο τρέξιμο.»

Παρόλα αυτά, η δρ. Τσούκερμποτ εξηγεί στην dailymail.com, πως αυτή η δίαιτα εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, αφού είναι γνωστό ότι τα ωμά αυγά μπορούν να περιέχουν σαλμονέλα.

Οσο για το βραδινό της γεύμα; Η Μονρόε ξεχνούσε τα ωμά αυγά και κατανάλωνε ψητό συκώτι και καρότα.

apimages
apimages
  • Τα σάντουιτς 8000 θερμίδων του Ελβις Πρίσλεϊ

Σήμερα, οι περισσότεροι άντρες του Χόλιγουντ εντυπωσιάζουν τις γυναίκες του πλανήτη με το πολύ γυμνασμένο και μυώδες τους σώμα, όπως ο Τομ Μπράντι. Ομως, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 «πάλευαν» για μια πιο λεπτή σιλουέτα.

Ο Ελβις Πρίσλεϊ βέβαια, μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη χρήση ουσιών, έφτασε να ζυγίζει περίπου 120 κιλά. Για πρωινό κατανάλωνε μπισκότα που ήταν τηγανητά σε βούτυρο, τέσσερα αυγά σκραμπλ ορισμένες φορές με τηγανητό μπέικον και μπουρεκάκια με λουκάνικο.

Οσο για το σνακ του; Αυτό ήταν ένα σάντουιτς με ψωμί του τοστ, φυστικοβούτυρο, φέτες από μπανάνα και μερικές λωρίδες από μπέικον (τηγανητό σε βούτυρο), σύμφωνα με τη μαγείρισσα του Μαίρη Τζέκινς.

Ενώ άλλες φορές, άλλαζε τη συνταγή αυτή και έτρωγε καρβέλια ψωμιού γεμάτα από φυστικοβούτυρο, ζελέ σταφυλιού κι ένα κιλό μπέικον με αποτέλεσμα αυτό το σάντουιτς να αγγίζει τις 8000 θερμίδες, αριθμό που ένας υγιής άνθρωπος πρέπει να καταναλώσει σε διάστημα τριών ημερών.

apimages
apimages
  • Μπριζόλα με φυστικοβούτυρο και υπερβολική ποσότητα τυριού κότατζ για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Η δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνη ήταν ένα από τα τρεντς των σελέμπριτις για χρόνια. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν το χολιγουντιανό είδωλο που κάθε γυναίκα ονειρευόταν να της έμοιαζε και κάθε άντρας την ήθελε για σύντροφο. Ομως, τα κιλά της έφτασαν τα 80 έπειτα από έναν τραυματισμό, που την έκανε επιρρεπή στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών όπως το τηγανητό κοτόπουλο και τα επιδόρπια.

Η σταρ που παντρεύτηκε οκτώ φορές, αποφάσισε να αρχίσει να ελέγχει το βάρος της και κατέφυγε σε εξτρίμ δίαιτες όπως αυτή με το τυρί κότατζ και τη σορ κρίμ ή τη μπριζόλα και το φυστικοβούτυρο για βραδινό.  

apimages
apimages