shutterstock
shutterstock
ΟΣΑ ΣΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ

4 πράγματα που επηρεάζουν τα κιλά σου και ούτε που σου περνάει από το μυαλό


Γνωρίζετε, πως η μείωση του σωματικού σας βάρους εξαρτάται τόσο από τη θερμιδική σας πρόσληψη, όσο και από το πόση ενέργεια καταναλώνετε μέσα στη μέρα.

Και προκειμένου να ενισχύσετε την προσπάθεια σας και να φτάσετε πιο κοντά στο επιθυμητό σας αποτέλεσμα, παρακολουθείτε διαφορετικά προγράμματα στο γυμναστήριο, έχετε προσλάβει το δικό σας πέρσοναλ τρέινερ, έχετε αλλάξει τις διατροφικές σας συνήθειες προς το καλύτερο, τρώτε ισορροπημένα γεύματα.
Ομως ενώ πιστεύετε πως τα κάνετε όλα σωστά, η ζυγαριά παραμένει κολλημένη στα ίδια κιλά και ο αριθμός στον οποίο «καρφώνεται» ο δείκτης δεν συμβαδίζει με το σύνολο της προσπάθειας σας.
Μα τι μπορεί να πηγαίνει τόσο στραβά;
Υπάρχουν αριθμητικοί παράγοντες, που αποτελούν μέρος της καθημερινής σας ζωής και επηρεάζουν τη σιλουέτα σας πολύ περισσότερο από όσο θεωρούσατε μέχρι τώρα, για αυτό τους παραγνωρίζατε.

  • Το χρονικό διάστημα που παρακολουθείτε τηλεόραση

Στις μέρες μας η χρήση του υπολογιστή είναι απαραίτητη στην πλειονότητα των επαγγελμάτων. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και άλλες οθόνες που λειτουργούν αρνητικά, όπως αυτή του κινητού ή της τηλεόρασης. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι, να τις χρησιμοποιείτε με μέτρο, διότι θα βελτιώσετε την υγεία των ματιών, τον ύπνο αλλά και την επικοινωνία σας με άλλους ανθρώπους. Μελέτες υποστηρίζουν, ότι όταν κανείς περνάει πολλές ώρες μπροστά από αυτές, τότε αυξάνεται το στρες, όπως επίσης είναι πιθανό να αναπτυχθούν συμπτώματα κατάθλιψης, αλλά και διαταραχές στον ύπνο. Προτιμήστε να κάνετε κάποια άλλη δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα η κηπουρική ή το διάβασμα.

  • Το χρονικό διάστημα της ορθοστασίας

Αναλογιστείτε τις ώρες που ξοδεύετε στην καρέκλα του γραφείου σας, στον καναπέ του σαλονιού σας, στο κρεβάτι σας και στην καρέκλα της τραπεζαρίας. Σύμφωνα με μελέτες, οι ώρες που κάνετε καθιστική ζωή μειώνουν το μεταβολικό ρυθμό και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Προσπαθήστε να παραμένετε σε όρθια στάση τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα. Μπορείτε για παράδειγμα να αντικαταστήσετε τα ραντεβού στο γραφείο, με μίτινγκς που πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο και απαιτούν περπάτημα.

  • Οι καρδιακοί παλμοί

Οπως ακριβώς χρησιμοποιείτε τη ζυγαριά, για να μετρήσετε το βάρος σας ή τους αλτήρες του γυμναστηρίου, για να δείτε σε ποιο επίπεδο έχει φτάσει η δύναμη των μυών σας, έτσι θα πρέπει να φροντίζετε και για τον έλεγχο των καρδιακών σας παλμών ανά λεπτό, οι οποίο στην περίπτωση ενός υγιούς ατόμου κυμαίνονται από 60 μέχρι 100 σε περίοδο χαλάρωσης.

  • Η ποσότητα του νερού που πίνετε καθημερινά

Δεν πρόκειται για τα οκτώ ποτήρια νερού που συχνά διαβάζετε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σκέφτεστε, πως όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο το καλύτερο για τη συνολική σας υγεία. Το νερό χαρίζει ενυδάτωση, λαμπερό δέρμα, προλαμβάνει τους πονοκεφάλους, αποτοξινώνει, ενώ ελέγχει και το βάρος μέσω της αίσθησης του κορεσμού.