shutterstock
shutterstock
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΑΧΑΙΝΕΙ;

5 πράγματα που μπορούν να συμβούν αν σταματήσεις να μετράς τις θερμίδες


Η σχέση μιας γυναίκας με τη ζυγαριά συνδέεται με την εφηβεία της, όταν πια αρχίζει και παρατηρεί την εξωτερική της εμφάνιση.

Μια σχέση που μπορεί να διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή, όμως καμία από εσάς δεν είχε πιθανότατα φανταστεί ότι θα μπορούσε να είναι καταστροφική.

Γιατί είναι ευχάριστο να βλέπετε το δείκτη της να κατεβαίνει όσο προσπαθείτε να χάσετε βάρος για να χωρέσετε και πάλι στο αγαπημένο σας τζην, όμως πολλές φορές εκείνος προτιμά να παραμένει κολλημένος σε έναν αριθμό που δεν είναι με τίποτα ο τυχερός σας!

Το καθημερινό ζύγισμα δεν αποτελεί τελικά επωφελή πρακτική για εσάς που θέλετε να βελτιώσετε τη σιλουέτα σας, όχι μόνο γιατί σας προκαλεί άγχος και απογοήτευση, αλλά γιατί σε περίπτωση που αποφασίσετε να το «κόψετε», τότε πρόκειται να συμβούν πέντε υπέροχες αλλαγές στη ζωή σας!

  • Θα γίνετε πιο ευτυχισμένος άνθρωπος

Αξίζει να δώσετε ένα διάλειμμα στον εαυτό σας από την πολύ αυστηρή «γραμμή» που ακολουθείτε ως προς τις θερμίδες που καταναλώνετε και «καίτε». Αυτό όχι μόνο θα σας χαλαρώσει, αλλά θα σας δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσετε αυτό το χρόνο κάνοντας πράγματα που πραγματικά απολαμβάνετε.

  • Θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια

Οταν επικεντρώνεστε στις θερμίδες που καταναλώνετε και όχι στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία των γευμάτων, τότε ενδέχεται να χάνετε ορισμένα βασικά συστατικά από τη διατροφή σας, που κρίνονται απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού και την καθημερινή σας ενέργεια. Αντί να καταναλώνετε διαιτητικά κράκερς των 100 θερμίδων, προτιμήστε ένα σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης.

  • Θα καταναλώνετε καλά λιπαρά στα περισσότερα γεύματα

Οταν πάψετε να μετράτε τις θερμίδες ως αριθμούς, τότε θα κατανοήσετε πλήρως ότι η ποιότητα τους παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη διατροφή σας. Ετσι, φαγητά όπως το αβοκάντο και τα προϊόντα ολικής άλεσης, θα μπουν στο πιάτο σας και θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε συνέχεια κορεσμό. Κάτι που θα σας αποτρέψει να καταναλώσετε «κακές» θερμίδες όπως η ζάχαρη αργότερα μέσα στη μέρα.

  • Θα απολαμβάνετε το φαγητό στο μέγιστο βαθμό

Το γεγονός ότι προετοιμάζετε το γεύμα σας μετρώντας τις θερμίδες σημαίνει πως αναγκάζεστε να χωρίσετε τις μερίδες σε συγκεκριμένες ποσότητες και δεν το απολαμβάνετε. Μήπως να το σκεφτείτε ξανά;

  • Θα χάσετε επιτέλους βάρος!

Πρέπει να κατανοήσετε ότι τρώτε υγιεινά γιατί αυτό κάνει καλό στη συνολική σας υγεία. Αντιθέτως, όταν επικεντρώνεστε στις θερμίδες γιατί στόχος σας είναι να χάσετε κάποια κιλά – και όχι να βελτιωθεί η υγεία σας συνολικά- τότε οι ορμόνες του στρες αυξάνονται και τείνετε να τρώτε περισσότερο φαγητό. Η κορτιζόλη αυξάνει επίσης το λίπος γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.