shutterstock
shutterstock
OΡΓΑΣΜΟΣ

4 πράγματα που κάνουν οι γυναίκες με συχνότερους οργασμούς


Ο οργασμός διαρκεί μερικά μόνο δευτερόλεπτα, αλλά είναι η πιο απολαυστική και απελευθερωτική στιγμή της γυναίκας κατά τη διάρκεια του σεξ.

Κι αν μερικές γυναίκες τον έχουν για «παιχνιδάκι», υπάρχουν εκείνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και παρά τις όποιες προσπάθειες του συντρόφου τους ή τις δικές τους δεν κατορθώνουν να φτάσουν στην κορύφωση.

Σου θυμίζει κάτι;

Τη λύση έρχεται να δώσει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior.

Στη αυτή συμμετείχαν περισσότερες από 25.000 γυναίκες, η πλειοψηφία εκ των οποίων υποστήριξε πως έφταναν στην κορύφωση κάθε φορά που ένιωθαν μια σεξουαλική οικειότητα με τον παρτενέρ τους.

Η μελέτη αποκαλύπτει τα κοινά στοιχεία που έχουν οι γυναίκες που φτάνουν στην κορύφωση συχνότερα.

Επικεντρώνονται στα προκαταρκτικά

Στοματικός έρωτας, διαδικτυακές ερωτικές στιγμές με το σύντροφο τους και άλλα ερωτικά παιχνίδια, πριν μπουν στο «ψητό». Οι γυναίκες με τους συχνότερους οργασμούς κατά την τελευταία τους εμπειρία σημείωσαν ότι τα προκαταρκτικά είναι πιο σημαντικά από ότι η βασική πράξη.

Στηρίζονται στην επικοινωνία κατά τη διάρκεια του σεξ

Οι γυναίκες παραδέχτηκαν πως ένας εξίσου βοηθητικός παράγοντας για την κορύφωση είναι η επικοινωνία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Με άλλα λόγια εξέφραζαν αυτό που ήθελαν και αυτό που τους ενθουσίαζε στο σύντροφο τους, κάνοντας του θετικά σχόλια ή διασκεδάζοντας με «βρόμικες» κουβέντες. 

Σπάνε τη μονοτονία της ρουτίνας

Οι γυναίκες αυτές υποστήριξαν επίσης ότι η περιπέτεια και οι αλλαγές είναι βασικό κομμάτι της καλής σεξουαλικής ζωής, αφού μπορούν να την κάνουν πιο «πικάντικη». Εσύ δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις αυτή τη συμβουλή και να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη: φόρεσε σέξι εσώρουχα, πρότεινε του νέες στάσεις, φαντασιώσου αν είναι απαραίτητο.

Είναι ευτυχισμένες μέσα στις σχέσεις τους

Το μυστικό μιας καλής ερωτικής ζωής είναι να αισθάνεσαι ευτυχία που έχεις επιλέξει αυτό τον άνθρωπο για σύντροφο σου, γιατί όσο πιο ικανοποιημένες ήταν μέσα στη σχέση τους οι γυναίκες αυτές, τόσους περισσότερους οργασμούς απολάμβαναν όταν έκαναν έρωτα.