Ανδρες και γυναίκες που χήρεψαν νέοι και ξαναπαντρεύτηκαν μιλούν για το νέο τους βήμα | 0 bovary.gr
Ανδρες και γυναίκες που χήρεψαν νέοι και ξαναπαντρεύτηκαν μιλούν για το νέο τους βήμα | 0 bovary.gr
12|03|2017 09:04
SHARE
ΓΑΜΟΣ ΞΑΝΑ

Ανδρες και γυναίκες που χήρεψαν νέοι και ξαναπαντρεύτηκαν μιλούν για το νέο τους βήμα


Οταν ακούς τη λέξη «χήρα», σου έρχεται πιθανότατα στο μυαλό μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας, ντυμένη στα μαύρα, με γκρίζα μαλλιά και ζαρωμένα χέρια. Δεν είναι πάντα όμως έτσι.

Η απώλεια ενός συντρόφου μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μιας γυναίκας, ανεξαρτήτου ηλικίας και το πλήγμα είναι αναμφίβολα μεγάλο.

Υπάρχουν όμως γυναίκες και άντρες που βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο, να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους. Να κάνουν μια καινούρια αρχή και να σχεδιάσουν και πάλι το μέλλον τους έχοντας για συντροφιά κάποιον άλλο άνθρωπο.

Πόσο θετική μπορεί να είναι όμως μια τέτοια απόφαση και ποιες οι συνέπειες στο συναισθηματικό τους κόσμο;

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στην πλατφόρμα Reddit με τους χρήστες (γυναίκες και άντρες) που βίωσαν αυτήν την εμπειρία να ανταλλάζουν απόψεις, πολλοί από τους οποίους σημείωσαν πως ναι μεν προσπάθησαν να βρουν τη νέα τους αγάπη, αλλά εξακολουθούσαν να τρέφουν συναισθήματα για το πρόσωπο που έχασαν.

Ανάμεσα στα σχόλια, υπήρχαν και εκείνοι που παραδέχτηκαν το εξής «κουφό», ότι δηλαδή η καινούρια τους σχέση ζήλευε τον άνθρωπο που πέθανε.

«Μετά το θάνατο του συζύγου μου άρχισα να βγαίνω με κάποιον άλλο άντρα, που όμως αισθανόταν εντελώς άβολα όταν τον ανέφερα. Προσπαθούσε ακόμα και να μου απαγορέψει τις σχέσεις με τους γονείς του πρώην άντρα μου».

Ενας άντρας έγραψε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα, στο οποίο έλεγε, πως παντρεύτηκε ξανά, όμως κομμάτι της καρδιάς του θα ανήκει πάντα στην πρώην σύζυγο του, της οποίας ενθύμιο κρατάει στο δωμάτιο του.

Οι άντρες δεν σταμάτησαν να δείχνουν την ευαίσθητη τους πλευρά στη συζήτηση.

«Είναι περίεργο μερικές φορές. Η σύζυγος μου πέθανε όταν ο γιος μας ήταν πολύ μικρός κι εγώ αργότερα έφτιαξα ξανά τη ζωή μου με μια γυναίκα που γνώριζα από το Πανεπιστήμιο. Με βοήθησε να ξεπεράσω όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το σοκ και φροντίζει το γιο μου σαν να είναι παιδί της. Εκείνος την αγαπάει αληθινά. Είμαστε και οι δύο ευτυχισμένοι που μπήκε στη ζωή μας, αλλά ορισμένες φορές σκέφτομαι, πως θα ήταν αυτή η ζωή, αν το δυστύχημα δεν είχε συμβεί ποτέ», έγραψε ο χρήστης με το ψευδώνυμο «choo».

Μια άλλη χήρα σχολίασε το παρακάτω: «Ο σύζυγος μου πέθανε στα 34 του. Γνώρισα το δεύτερο σύζυγο μου δύο χρόνια αργότερα και τον παντρεύτηκα. Τον αγαπώ το ίδιο πολύ, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Σέβεται τον άνθρωπο που έχασα και δείχνει κατανόηση σε κάποιες πιο δύσκολες στιγμές μου».

Αλλοι πάλι ανέφεραν πως η νέα τους σχέση δεν πρόκειται να είναι ποτέ όπως ο πρώτος γάμος τους και δεν νιώθουν το ίδιο ευτυχισμένοι, ενώ οι περισσότεροι παραδέχτηκαν πως οι νέοι τους σύντροφοι έδειχναν απόλυτη κατανόηση για την ψυχολογική τους κατάσταση μετά το γεγονός.